Sivunvalintanappi Sivu: 1 ... 3 4 [5]  Lähetä aiheTulosta
Erittäin kuuma aihe (Enemmän kuin 25 vastausta) hyvät kaapelit ... kannattaako? (Luettu 35955 kertaa)
Eero Aro
God Member
*****
Poissa


SRHS

Viestejä: 789
Re: hyvät kaapelit ... kannattaako?
Vastaus #60 - 16.03.2018 klo 13:52:05
Tulosta viesti  
Äänentoistosta ja hifistä ovat käsittääkseni miehet enemmän kiinnostuneita kuin naiset, vaikka harrastajista tietysti naisiakin löytyy.

Luin joskus jostain englantilaisesta autohifiin erikoistuneesta lehdestä, että autohifillä on hyvät markkinat siitä syystä, että auto ja autotalli on yleensä miehen omaa aluetta, hän saa viritellä autoaan ihan niin kuin itse haluaa. Asunnossa on neuvoteltava siitä, miten tiloja käytetään.

Ainakin parisuhteessa elävien kohdalla tämä saattaa pitää paikkansa.

Eero
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
putkinotko
God Member
*****
Poissa


SRHS # 751

Viestejä: 1826
Sijainti: Lohja
Re: hyvät kaapelit ... kannattaako?
Vastaus #61 - 16.03.2018 klo 14:54:59
Tulosta viesti  
Eipä ole autoissani tullut vastaan sulakkeiden kontaktivikoja sen jälkeen kun umpisurkeista posliinisulakkeista siirryttiin lattaliitin versioihin. Ne kartiopäiset posliinisulakkeet kun olivat usein jo uutena valmiiksi hapettuneita.

Jussi
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
ilkka suni
Senior Member
****
Poissa



Viestejä: 414
Sijainti: SRHS
Re: hyvät kaapelit ... kannattaako?
Vastaus #62 - 16.03.2018 klo 14:58:31
Tulosta viesti  
Ympäripyöreää pohdiskelua hiukkasen. Seuraa synkeää monologia.
.

HIFISMIÄ ON MONENLAISTA. Kun kesällä 1992 Amerikoista tuotin NRD-535D:n, mitä se oli muuta kuin hifismiä. Kun tuota ennen olin vuosikausien ajan modifioinut ja teettänyt parannuksia Icom IC-R71E:heni, mitä tuo oli muuta kuin hifismiä, piti olla FL-44A sun muut. Kun vuonna 1984 kieputin Satellit 600:n ferriittiantennin ympärille 0,05 neliön käämilankaa, mitä se oli muuta kuin höpöhifismiä. Mutta tuo ylimääräinen induktiokela Satellitin ferriitin ympärillä teki ihmeitä radion MW-herkkyydelle, ulkoantennilla!

Antenneissakin lienee monenlaista hifismiä. Kotimainen 8-elementtinen FM-yagini 30 vuotta sitten suvereenisti pesi kolme muuta verrokkia, 8-elementtisiä. Kotimaisen VKN:n saippuarasiaan oli valmistaja toteuttanut pikku trikin, jota hifistit kai twiikkaukseksi kutsuisivat. Mutta tuo trikki teki antennista omissa kokemissani lyömättömän, ja monet kerrat olen manaillut, etten aikoinaan ostanut myös toista 8-elementtistä VKN:ää.

Antennihifismin kääntöpuolta sitten. Paras USA:n itärannikon lankani Lapin-kuuntelureisuillani 1984-1996 oli banaanille, ässälle sun muulle lingertämäni 800-metrinen, jonka 1200 kilometrin ajomatkan päälle umpilupuksissa kiireesti juoksin moottorikelkkauran varteen, jotta oli jonkinlainen millä aloittaa pedition. Tuo lingertävä, hätäisesti 3-4 metrin korkeudella roikkunut lanka aamuöisin veti "suurten järvien alueelta" ja USA:n itärannikolta paremmin kuin yksikään kokemistani "oikeaoppisista" 600...1000-metrisistä pitkälangoista.

Kaikki antennitunerit ja preselektorit, mitä muuta kuin hifismiä. SSB:llä 80-luvulla totuin keskiaaltoasemia kuuntelemaan, sitten tulivat muille PLAM, DSP jne... Hifismiä? Olivatko nuo uudet gimmickit mielestäni hifismiä, kun itse tulkitsin hyvin pärjääväni perinteisellä SSB:llä.

Oletan, että jokunenkin hifiharrastaja olisi touhujani täysin kummissaan saattanut kommentoida.

Jari kirjoitti 14.03.2018 klo 22:27:53:
Asianmukaisten kaapelien lisäksi äänenlaatua voi näköjään huomattavasti parantaa vaihtamalla sulakkeet
http://www.analogueseduction.net/hi-fi-tuning-fuses.html
Jari


HIFISULAKKEISIIN VIITTASIN aiemmin ketjussa. Kertokaa, te sähköfysiikan viisaat, mihin moiset perustuvat. Netistä lukemieni tarinoiden sekä tuoteselosteiden mukaan, sulakkeet vieläpä täytyy asentaa vahvistimeen "oikein päin", ja sulakkeet täytyy joitakin kymmeniä tunteja ns. ajaa sisään.

Sulakkeiden "sisäänajon" kenties keksineet markkinointitykit, jotka ovat oivaltaneet, jotta jos kerran putkivahvistimen tuubitkin, niin...

Aiemmin mainitsin, 1970-luvulla intouduin tekemään sulakekokeiluja, kun logiikallani sulakkeen hintelä lanka oli vahvistimessa silminnähtävin hidaste virransyötölle. Hapetonta hopiatankoa jos olisi käsillä ollut, olisin kokeillut sulakeohituksissani. Kun ei moista ollut, kokeilin kaikki muut mahdolliset ratkaisut 50 A sulakkeita myöten.

Vahvistin oli koppa levällään edessäni pöydällä. Sulakeviritelmän lennossa vaihtamiseenkaan kymmeniä sekunteja kulunut. Minä minkäänlaista eroa eri "sulakkeitteni" välillä kuullut, vaikka kuulo vielä 70-luvulla oli kunnossa. Käyttämäni maksimaalisesti johtaneet sulakeviritelmät myöskään eivät suurilla äänenvoimakkuuksilla vähentäneet kaiuttimien brummaamista minkään vertaa. En enää muista, kokeilinko kahdella vai kolmella viritin-/vahvistimella.
.

HÖPÖHIFIKAUPPIAILLE ns. nykynuoriso, 1990...-luvulla syntyneet mahdollisesti ovat otollista myyntisarkaa. "Nykynuorista" monet eivät ole kuulleet sellaista jokakodin perushifiäänenlaatua kuin esimerkiksi 1970-luvulla nuoriso kuuli. Tuolloin kai suurimmalle osalle musiikinkuluttajista kotihifi tuttavapiireissään oli tuttua, jostain Salora 1700:sta tai ASA Studiotriosta alkaen.

Nuorisoa kun kolmisenkymmentä vuotta on koulittu pakattuun MP3-audioon, ipodeihin ja kotiteatterivermeisiin efektimaailmoineen, peruslaatuinen kaksikanavastereo on saattanut jäädä vieraaksi ilmiöksi. Ja kun sitten nuori sisäistää, että "isot pojat" kuuntelevat kaksikanavastereota, hypätään laitekisaan ja mahdollisesti langetaan netin hopottajienkin hehkuttamiin hömpötyksiin.

Monille 1980... -luvuilla syntyneille saattaisi olla yllätys, minkä tasoista hifiääntä 1970-luvulla kuunneltiin kodeissa, joissa vaivauduttiin ostamaan parempaa kuin jokin halpa pakettistereo. Vai olihan jopa tasokkaimmissa 50-, 60-lukujen putkiradioissakin hifisoundia.
« Viimeksi muokattu: 16.03.2018 klo 15:32:15 Kirjoittaja ilkka suni » 
Syy: lause lisätty 
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
ilkka suni
Senior Member
****
Poissa



Viestejä: 414
Sijainti: SRHS
Re: hyvät kaapelit ... kannattaako?
Vastaus #63 - 16.03.2018 klo 14:59:07
Tulosta viesti  
KAIUTINJOHDOISTA SITTEN.

Hifiasioissa uskon moneen seikkaan, jotka olen omin korvin kuullut, kakarana kun aloitin äänilevyjen pahoinpitelemisen Salora Metropol 58:lla. Oliko Metropolissa jopa hifiääni.

Aikoinaan uskoin, että vahvistimen ilmoitettu jatkuva lähtöteho kannatti olla suurempi kuin kaiuttimille ilmoitettu jatkuva tehonkesto. Olen omin korvin kuullut, kuinka 5...10 metrin mittainen RCA-välijohto vaikuttaa äänentoistoon heikentävästi, verrattuna alle 1 metrin mittaiseen välijohtoon. Olen omin korvin kuullut, miten paksumpi kaiutinjohto hankalilla kaiutinkuormilla ja suurilla äänenvoimakkuuksilla vähentää ns. clippaamista. Jaksanee virtanen vahvistimelta kaiuttimille asti hiukkasen helpommin, kun kaiutinjohtimet ovat esimerkiksi 2,5 neliötä versus 1,0 neliötä.

Väitän jopa kuulleeni eron, vertaillessani 1970-luvun "lamppujohtoa" jokamiehen monitavaratalon myymään moderniin 2,5 neliön tuhannensäikeiseen kaiutinkaapeliin. 1970-luvun kotimainen, harvasäikeinen ja kuparinen lamppujohto tuotti mielestäni paremman äänenlaadun kuin 2,5 neliön haituvasäikeinen kaiutinkaapeli.

70-luvulla aloin käyttää kaiutinjohtoina ns. lamppujohtoa, jollaista Salora käytti mm. kaiutinmallissaan KS330. Jos Salora oli jonkin johdinmallin havainnut hyväksi lippulaivansa Salora 6000:n kaiutinjohdoksi, ei johdin voinut olla huono ratkaisu. Tuo oli logiikkaani yli 40 vuotta sitten.
.

TÄYTYISI KAI VIHDOIN vaivautua kaiutinjohdoiksi kokeilemaan 1980-luvulla romikselta antennilangaksi haalimaani yksisäikeistä, muovipäällysteistä kuparikaapelia. Muistaakseni 3,5...4,0 neliön piuhaa. Antennilangat ovat jo vuosia maanneet pitkin pihanperukoita, kun HF-kuuntelu on jäänyt, hyvin joutaisivat piuhat kaiutinkäyttöön. Josko noista olisi satastenkin arvoon, kaiutinpiuhametriä kohti...

1970- ja 1980-luvuilla romiksilta sai jopa ilmaiseksi mitä ihmeempää arvotavaraa. Telen varikolta sai purkukillua ilimatteeksi roudata. Vuosi oli 1982, kun halkaistusta killusta  talvipakkasissa pykäsin 600-metrisen "länsilangan". Tuolloin päätin, etten aivan heti uudestaan ryhdy pakkasessa käsin halkomaan 300 metrin killusiivua. Veti pakkasessa vielä herkemmin syheröksi kuin kesäkelillä.
.

AUTOHIFISTÄ TOKI VOI olla montaakin mieltä.

Itse jouduin aikoinaan mm. työni takia sittumaan paljonkin tienpäällä. 1980-luvulla ennätys muistaakseni oli 90 tkm vuodessa. Ja käytin aikaa sekä vaivaa, usean auton äänentoistoon.

Sarkastista hymyä voi suunnata esimerkiksi tähän keskusteluketjuun:
https://www.hifiharrastajat.org/foorumi/showthread.php/89269-Auton-vaimentaminen...

Autoon voi toteuttaa hyvinkin hifin äänentoiston. Stereovaikutelman, suuntavaikutelman toteuttaminen on kyseenalaista, melko tuhoontuomittua. Ja tietysti, etenkin maantienopeuksissa jotkin taajuusalueet tuppaavat kärsimään lähinnä korin resonansseista tai rengasmelusta.   
.

NO, KUITENKIN. Markkinavoimien on ollut helppo keksiä kasvaville hifistisukupolville pyörä uudestaan, ja siinä sivussa laittaa pyörän hintalappuun nolla tai kaksikin lisää. Taitaa noita olla ns. hopottajiakin internetissä, hienoille hifihumputuksille.

Markkinavoima mahdollisesti manailee sitä, ettei kaikkia 1970-luvun levysoittimia ja vahvistimia onnistuttu formaatti- ja trendipelleilyillä ajattamaan romukuormiin. Ja piruvie, kun maailmalla vielä pyörii kaikenmaailman Telesteä ja Voimaa, 50 vuotta vanhaa putkivahvistinta. Ei käy päinsä, kun hifiputkivahvistimen täytyy uutena maksaa vähintään 2000 euroa.

Ei sen puoleen, eihän 70-luvulla kotikäyttöön mainiosti riittänyt 2x30...2x45 W maksimitehoa 8 ohmiin ole riittävästi ollut enää aikoihin. Ole kotipeli eikä mikään, jos ei 100 wattia kanavalle irtoa.

Sieltä on, muuten, hifiharrastajien puolelta tullut jokunen uusi jäsen SRHS:aankin. Itsekin noita olen jututtanut.

-ilkka
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Justus09
Junior Member
**
Poissa


SRHS

Viestejä: 79
Re: hyvät kaapelit ... kannattaako?
Vastaus #64 - 16.03.2018 klo 21:03:20
Tulosta viesti  
Onhan meitä joka junaan.

Olen miettinyt monasti, että mikä on hifiharrastuksen syvin  olemus. Asiasta on toki keskusteltu Hifiharrastajissa ketjukaupalla, mutta en ole jaksanut lukea. Mitäpä sillä on väliäkään, jokaiselle oma juttunsa.

Itse haluan olla ensisijaisesti musiikin harrastaja, jolle toiston laadulla on suuri merkitys. Vinyyli, cd ja suoratoistopalvelut, kaikki sulassa sovussa piskuisessa kuunteluhuoneessa, jossa parhaiten toimii mestari Jorma Salmen suunnittelemat AAD20 -kaiuttimet 1980-luvulta. Watteja vahvistimissa on tyypillisesti 10-20 välillä, eli reilusti. Käytössä niistä kun on yleensä ehkäpä pari kappaletta jos oikein kovalla kuuntelee.

Oman mausteensa harrastamiseen tuo putkien kanssa puljaaminen ja kaapelien värkkäily laitteiden väliin, kaiuttimille sekä kuulokkeille. Yksijohtiminen kupari on mainiota, paksuus sitten käyttötarkoituksen mukaan.

ilkka suni kirjoitti 16.03.2018 klo 14:59:07:
KAIUTINJOHDOISTA SITTEN.

Hifiasioissa uskon moneen seikkaan, jotka olen omin korvin kuullut, kakarana kun aloitin äänilevyjen pahoinpitelemisen Salora Metropol 58:lla. Oliko Metropolissa jopa hifiääni.

Aikoinaan uskoin, että vahvistimen ilmoitettu jatkuva lähtöteho kannatti olla suurempi kuin kaiuttimille ilmoitettu jatkuva tehonkesto. Olen omin korvin kuullut, kuinka 5...10 metrin mittainen RCA-välijohto vaikuttaa äänentoistoon heikentävästi, verrattuna alle 1 metrin mittaiseen välijohtoon. Olen omin korvin kuullut, miten paksumpi kaiutinjohto hankalilla kaiutinkuormilla ja suurilla äänenvoimakkuuksilla vähentää ns. clippaamista. Jaksanee virtanen vahvistimelta kaiuttimille asti hiukkasen helpommin, kun kaiutinjohtimet ovat esimerkiksi 2,5 neliötä versus 1,0 neliötä.

Väitän jopa kuulleeni eron, vertaillessani 1970-luvun "lamppujohtoa" jokamiehen monitavaratalon myymään moderniin 2,5 neliön tuhannensäikeiseen kaiutinkaapeliin. 1970-luvun kotimainen, harvasäikeinen ja kuparinen lamppujohto tuotti mielestäni paremman äänenlaadun kuin 2,5 neliön haituvasäikeinen kaiutinkaapeli.

70-luvulla aloin käyttää kaiutinjohtoina ns. lamppujohtoa, jollaista Salora käytti mm. kaiutinmallissaan KS330. Jos Salora oli jonkin johdinmallin havainnut hyväksi lippulaivansa Salora 6000:n kaiutinjohdoksi, ei johdin voinut olla huono ratkaisu. Tuo oli logiikkaani yli 40 vuotta sitten.
.

TÄYTYISI KAI VIHDOIN vaivautua kaiutinjohdoiksi kokeilemaan 1980-luvulla romikselta antennilangaksi haalimaani yksisäikeistä, muovipäällysteistä kuparikaapelia. Muistaakseni 3,5...4,0 neliön piuhaa. Antennilangat ovat jo vuosia maanneet pitkin pihanperukoita, kun HF-kuuntelu on jäänyt, hyvin joutaisivat piuhat kaiutinkäyttöön. Josko noista olisi satastenkin arvoon, kaiutinpiuhametriä kohti...

1970- ja 1980-luvuilla romiksilta sai jopa ilmaiseksi mitä ihmeempää arvotavaraa. Telen varikolta sai purkukillua ilimatteeksi roudata. Vuosi oli 1982, kun halkaistusta killusta  talvipakkasissa pykäsin 600-metrisen "länsilangan". Tuolloin päätin, etten aivan heti uudestaan ryhdy pakkasessa käsin halkomaan 300 metrin killusiivua. Veti pakkasessa vielä herkemmin syheröksi kuin kesäkelillä.
.

AUTOHIFISTÄ TOKI VOI olla montaakin mieltä.

Itse jouduin aikoinaan mm. työni takia sittumaan paljonkin tienpäällä. 1980-luvulla ennätys muistaakseni oli 90 tkm vuodessa. Ja käytin aikaa sekä vaivaa, usean auton äänentoistoon.

Sarkastista hymyä voi suunnata esimerkiksi tähän keskusteluketjuun:
https://www.hifiharrastajat.org/foorumi/showthread.php/89269-Auton-vaimentaminen...

Autoon voi toteuttaa hyvinkin hifin äänentoiston. Stereovaikutelman, suuntavaikutelman toteuttaminen on kyseenalaista, melko tuhoontuomittua. Ja tietysti, etenkin maantienopeuksissa jotkin taajuusalueet tuppaavat kärsimään lähinnä korin resonansseista tai rengasmelusta.   
.

NO, KUITENKIN. Markkinavoimien on ollut helppo keksiä kasvaville hifistisukupolville pyörä uudestaan, ja siinä sivussa laittaa pyörän hintalappuun nolla tai kaksikin lisää. Taitaa noita olla ns. hopottajiakin internetissä, hienoille hifihumputuksille.

Markkinavoima mahdollisesti manailee sitä, ettei kaikkia 1970-luvun levysoittimia ja vahvistimia onnistuttu formaatti- ja trendipelleilyillä ajattamaan romukuormiin. Ja piruvie, kun maailmalla vielä pyörii kaikenmaailman Telesteä ja Voimaa, 50 vuotta vanhaa putkivahvistinta. Ei käy päinsä, kun hifiputkivahvistimen täytyy uutena maksaa vähintään 2000 euroa.

Ei sen puoleen, eihän 70-luvulla kotikäyttöön mainiosti riittänyt 2x30...2x45 W maksimitehoa 8 ohmiin ole riittävästi ollut enää aikoihin. Ole kotipeli eikä mikään, jos ei 100 wattia kanavalle irtoa.

Sieltä on, muuten, hifiharrastajien puolelta tullut jokunen uusi jäsen SRHS:aankin. Itsekin noita olen jututtanut.

-ilkka

  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Blaekie
God Member
*****
Poissa


SRHS - 623

Viestejä: 1135
Sijainti: Helsinki
Re: hyvät kaapelit ... kannattaako?
Vastaus #65 - 16.03.2018 klo 22:58:57
Tulosta viesti  
"Onhan meitä joka junaan.

Oman mausteensa harrastamiseen tuo putkien kanssa puljaaminen ja kaapelien värkkäily laitteiden väliin, kaiuttimille sekä kuulokkeille. Yksijohtiminen kupari on mainiota, paksuus sitten käyttötarkoituksen mukaan."


Hifiharrastus on jees, kukaan ei liene ole kyseenalaistanut sitä itsessään. Tämä keskustelu tuntuu kuitenkin rönsyilevän sinne tänne, mutta näinhän se menee kun ei malteta

Kysymys kuuluukin. Onko 34,000 euron RCA-välikaapeli (riippumatta pituudesta) hintansa ja ennenkaikkea harrastuksen vaatimuksien väärti ?

EDIt: Lainaukset korjattu
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Markus Hautaniemi
God Member
*****
Poissa


SRHS 81

Viestejä: 2517
Sijainti: Kokkola
Re: hyvät kaapelit ... kannattaako?
Vastaus #66 - 16.03.2018 klo 23:21:21
Tulosta viesti  
925 hopeaa olevat johtimet välijohdoissa. Sitä en ole vielä nähnyt. Luulisi, että hopeajohtimisia koaksiaalijohtoa(välijohtoja) on olemassa. Nyt tarkoitan sellaisia, joissa myös vaippaosan "sukka" on hopeata. Hopea on tunnetusti paras sähkön johde.
  
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
Blaekie
God Member
*****
Poissa


SRHS - 623

Viestejä: 1135
Sijainti: Helsinki
Re: hyvät kaapelit ... kannattaako?
Vastaus #67 - 16.03.2018 klo 23:39:40
Tulosta viesti  
Markus Hautaniemi kirjoitti 16.03.2018 klo 23:21:21:
925 hopeaa olevat johtimet välijohdoissa. Sitä en ole vielä nähnyt. Luulisi, että hopeajohtimisia koaksiaalijohtoa(välijohtoja) on olemassa. Nyt tarkoitan sellaisia, joissa myös vaippaosan "sukka" on hopeata. Hopea on tunnetusti paras sähkön johde.


Kulta maksaa noin 35.000 euroa kilo tänä päivänä. Hopea noin 350 euroa.
Tästä voi päätellä jotain Silmänisku
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
A15W
Full Member
***
Poissa


SRHS

Viestejä: 169
Re: hyvät kaapelit ... kannattaako?
Vastaus #68 - 17.03.2018 klo 03:07:59
Tulosta viesti  
Itse kokeilin, olikohan  1989, Canton 80 kaiuttimiin jatkettua 0,75 mm3 kaiutin/verkko?kaapelia että 2x4mm2 MKS piuhaa. Ja eroa oli (yllätys, 2x4mm2 eduksi  Hymiö), Cantonit oli 4 ohmin kaiuttimet ja niittä ruokki Yamahan AX-500 vahvari. Kuuntelu tilana oli vanha omakoti taloni huone. Hymiö, jonka sähkön syottö oli kuitenki yhdessä keiitiö kanssa, eli oli yhden 10A tulppa sulakkeen varasssa. Mahtava Tuossa huoneistossa talvella kuormana 2x sähköpatterit+hella+pyykinpesukome.  Järkyttynyt SE Vuorottainen käyttö. Kliseinen Tai 10A tulppasulake oaloi.  Virnistys Minua ei haittaa, jos joku ostaa xxxx hintaisia kaituin/välipiuhoja, siitä vaan, mutta into olis iselle hankkiia joku Accuphase tms vahvari loppuajaksi.  Myös Transparetin piuha kävis... Kliseinen Tällä hetkellä käytössä Oulusta hankitut hopea 2,5 mm2 kaiutin kaapelit. Hyvin kuulu.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Justus09
Junior Member
**
Poissa


SRHS

Viestejä: 79
Re: hyvät kaapelit ... kannattaako?
Vastaus #69 - 17.03.2018 klo 09:57:33
Tulosta viesti  
Voisi ne kaapelit vaikka tähän settiin istua:
https://www.youtube.com/watch?v=Jn32_HYocss

Tuon hintaiset kaapelit ostaa laiteharrastaja, jolle raha ei ole kynnyskysymys.

Blaekie kirjoitti 16.03.2018 klo 22:58:57:
"Onhan meitä joka junaan.

Oman mausteensa harrastamiseen tuo putkien kanssa puljaaminen ja kaapelien värkkäily laitteiden väliin, kaiuttimille sekä kuulokkeille. Yksijohtiminen kupari on mainiota, paksuus sitten käyttötarkoituksen mukaan."


Hifiharrastus on jees, kukaan ei liene ole kyseenalaistanut sitä itsessään. Tämä keskustelu tuntuu kuitenkin rönsyilevän sinne tänne, mutta näinhän se menee kun ei malteta

Kysymys kuuluukin. Onko 34,000 euron RCA-välikaapeli (riippumatta pituudesta) hintansa ja ennenkaikkea harrastuksen vaatimuksien väärti ?

EDIt: Lainaukset korjattu

  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
raimoj
God Member
*****
Poissa


SRSH

Viestejä: 858
Re: hyvät kaapelit ... kannattaako?
Vastaus #70 - 17.03.2018 klo 21:27:30
Tulosta viesti  
Kävin tänään katsomassa ja kuuntelemassa Turun konserttitalossa Paganini operettia. Kesken näytöksen tuli kummallisia ajatuksia. Olisi varmaan tarvittu huippu kaapelit äänenlaadun parantamiseksi.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
akkuvaari
Senior Member
****
Poissa



Viestejä: 308
Sijainti: Nurmijärvi
Re: hyvät kaapelit ... kannattaako?
Vastaus #71 - 17.03.2018 klo 22:23:30
Tulosta viesti  
Tarvitaankos sitä hopeaa kaapelissa. Kuparin Sähkönjohtavuus      59,526·106 S/m ja 63 hopealle. Auttaneeko tuo paljon äänen voimakkuuteen tai laatuun.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1 ... 3 4 [5] 
Lähetä aiheTulosta