----
No juu. En tarkoittanutkaan Niemisen juttuja niin vakavasti otettaviksi. Kunhan vain laitoin kevyeksi välipalaksi aiheesta
..
-----
Eräänlainen nykyvastine eetterille on fotoni, joka on järjenvastaisesti massaton hiukkanen.
...
Fotoni voisi olla se ns. varaus joka liikkuu elektronilta toiselle,,mutta onko se vielä sitten radioaaltojen välittäjä tai radioaalto itsessään,, koska radioaalto läpäisee vaikkapa puuseinän mutta fotoni=valomainen ainemassa ei läpäise.
Ja radioaaltokaan ei läpäise tiheää metalliseinämää.
---
-----
Sähkövirta on vapaiden elektronien liikettä. Vapaa elektroni ei osallistu kemiallisen sidoksen muodostamiseen, mutta vaikuttaa kappaleen sähkövaraukseen. Atomin valenssikuoren elektroneja pitää paikallaan sidosvoima, sellaisen irrottamiseen tarvitaan ionisoivaa säteilyä, tällöin myös atomin ominaisuudet muuttuvat.
...
Atomiteorian mukaan lienee noin. Kysymyksiä herättää atomiteoriassa,, mitä on;
- elektronin varaus
- vapaa elektroni tai ei vapaa elektroni
- mitä on se sidosvoima joka pitää elektroneja paikallaan
- ns. "ionisoiva säteily" on ainevirtausta,,fotonin,,elektronin,,minkä?
----
---
Niinpä, meillä ainakin keskuslämmityspiirissä riittää jatkuvasti samat 'vesielektronit', vaikka järjestelmässä selvästi tapahtuu virtaamista. Jotkut on jopa sitä mieltä, että on huono asia, jos keskuslämmitykseen täytyy lisätä niitä 'vesielektroneja', sanovat moista tylysti vuotamiseksi. Samaa sanaa olen kuullut joskus käytettävän sähköisistä piireistäkin.
...
Jos siitä otettaisiin vettä, pitäisi sitä lisätä. Sama asia kuin paristoradiossa. Sen virtapiiriin on lisättävä sähköä jotta se toimisi. Toki voi olla että sama elektronimäärä on sekä vesiverkossa että paristoradiossa kun siihen ei tuoda sähköä.
No,,tämähän tarkoittaa että sähkö olisi läpikulkija, eli paristoradiossa sähkö tuodaan sisään ja se katoaa jahka alkaa sähkövirta loppua. Jos on akku, pitää sitten ladata sähköä.
---
----
Vaihtosähkössä ne samat elektronit liikkuvat edestakaisin.
...
Niin, niinhän se on. Kun johtimessa liikkuu sähkövirta yhteen suuntaan, puhutaan tasavirrasta ja kun se liikkuu edestakaisin, vaihtovirrasta. Sähkö on samanlaista. Ei ole plussaa eikä miinusta.
...
---
Itseä on askarruttanut sähköinen ja magneettinen veto- ja poistovoima. Mikä on niitten toimintamekanismi? Näyttää toimivan myös tyhjiössä sillä muutoinhan putki ei toimisi.
...
Sepä se,,voimaa ei ole ilman aineen liikettä. Sen todisti jo Newtonkin aikoinaan. Pätee jokaiseen ainakappaleeseen ,riippumatta sen koosta tai rakenteesta.
Ja siitä pääsee fotoniin,,ei se liene massaton,,siis aineeton.
Jaa,,tultiinko hullua hurskaammaksi tässä vaiheessa eetterin haussa?