Normaali aihe Etäpalvelujen toimivuus (Luettu 378 kertaa)
Kuulessää
Full Member
***
Poissa


SRHS 885

Viestejä: 221
Etäpalvelujen toimivuus
23.04.2024 klo 13:03:22
Tulosta viesti  
Tänään on uutisoitu Mitsubishin ilmalämpöpumppujen etäkäyttösovelluksen toimimattomuudesta. Itsekin jo muutaman päivän huomannut ongelman ja buuttaillut laitteistoa ilman tulosta. Meinasi mennä hermo huonoon kuntoon kun omassa laitteistossa kaikki näyttää olevan kunnossa mutta yhteys ei vaan toimi. Ei tuosta minulle mitään muuta ongelmaa sinänsä koitunut.

https://www.is.fi/digitoday/art-2000010377640.html

Tästä muistuikin sitten muutama muukin viimeaikainen palvelun toimimattomuus:

- YLE.-kanavien ja nyt myös MTV3 kanavien "uusittu" ohjelmaopas ei saa yhteyttä palvelimeen. Kuulemma tv:stä kiinni, toisilla toimii ja toisilla ei. Minun ehkä 3 vuotta vanhassa LG-telkkarissa vanha opas toimi hyvin ja toimii edelleen niillä kanavilla joilla tuo uusittu ei ainakaan vielä ole käytössä. YLE:n neuvonnan mukaan HbbTV palvelu on Digitan ylläpitämä. Digita tutkinut ongelman syytä kohta kaksi kuukautta saamatta mitään aikaan.

- Carunan yksityisasiakkaan nettipalvelun kirjautuminen johti päättymättömään sisäänkirjautumislooppiin pari viikkoa, nyttemmin ovat saaneet sen kuntoon.

Näissä vaan useinkin tuntuu siltä kun tietoa toimimattomuuden syystä yrittää saada, että vika on aina siellä sen toisen palvelutuottajan tai yhteystoimittajan tai loppukäyttäjän päässä joko ohjelmistossa, yhteydesssä, laitteistossa tai osaamisessa.

EDIT 14:15  Ja viimeisin harmitus kun yritin tehdä ostoilmoitusta "uudistettuun" Tori-palveluun. Ei saa aikaan muuta kuin tyhjän luonnoksen joka sekin häviää bittiavaruuteen Viimeistele ilmoitus-napin painalluksesta...ennen tuokin homma toimi ihan normaalisti vaan eipä enää. Hmph &%¤!?
« Viimeksi muokattu: 23.04.2024 klo 14:30:58 Kirjoittaja Kuulessää »  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
VjpA
God Member
*****
Poissa


SRHS

Viestejä: 2434
Sijainti: Vantaa
Re: Etäpalvelujen toimivuus
Vastaus #1 - 23.04.2024 klo 16:17:12
Tulosta viesti  
Kuules; torin palvelun uusiuduttua osa vanhoista käyttäjistä potkittiin pihalle eli käyttäjä on poistettu.
Kannattaa kysyä asiaa torin ylläpidosta.
  

t. // Jukka
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Timo Raita
YaBB Newbies
*
PoissaViestejä: 9
Re: Etäpalvelujen toimivuus
Vastaus #2 - 26.05.2024 klo 21:16:42
Tulosta viesti  
Sanoisinpa että nuo Mitsubishin ilmalämpöpumppujen ongelmat ovat vasta alkusoittoa näissä nykyajan älykoti-vempeleissä.

Nimittäin, varsin monessa älykotilaitteessa kuvio on sellainen, että laitetta ei pysty hallinnoimaan suoraan paikallisessa lähiverkossa esim. selainkäyttöliittymällä suoraan laitteen IP-osoitteeseen, vaan hallinta on mahdollista ainoastaan valmistajan pilvipalvelun kautta.  Yksi esimerkki näistä on robotti-imurit, mutta vastaavia on tullut vastaan myös mm. WLAN-reitittimistä/tukiasemista, ja varmaan ilmiö on tuttu myös monista muistakin vempeleistä.

Toki näissä on hyvänä puolena se, että ilman valmistajan pilvipalvelua moni peruskäyttäjä ei osaisi viritellä itselleen pääsyä laitteen hallintaan oman kotiverkon ulkopuolelta.  Mutta varjopuolena sitten:
- Laitteen operointi vaatii toimivan Internet-yhteyden.  Pelkkä paikallinen lähiverkko ei riitä.
- Laitteen operointi vaatii myös valmistajan pilvipalvelun toimivuuden.

Kun kerran EU säätää kaiken maailman pullonkorkkidirektiiviä ja kännyköiden korjattavuutta, niin saisivat ottaa myös kantaa näihin älykotilaitteisiin, eli joko:
- Laitteen kaikkia ominaisuuksia pitää pystyä käyttämään suoraan paikallisverkosta operoiden ilman valmistajan pilvipalvelua
tai
- Direktiivi joka velvoittaa valmistajan pitämään sen pilvipalvelun toiminnassa ja tukemaan ikääntyviä laitteita senkin jälkeen kun takuuaika on mennyt umpeen

Itsellä kotona Xiaomin 3,5 vuotta vanha robotti-imuri, ja jännityksellä odotetaan, kuinka pitkään valmistajan pilvipalvelu sitä tukee.  Varaosien saatavuus alkaa olla jo sitä luokkaa, että harjoja on saatavilla lähinnä tarvikeosana.  Toisaalta, jos ykskaks yllättäen valmistaja päättäisi lakkauttaa tuen vanhalle tuotteelle, millä todennäköisyydellä kuluttaja ostaisi korvaavan laitteen samalta valmistajalta...
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
HarO
God Member
*****
Poissa


SRHS

Viestejä: 1059
Re: Etäpalvelujen toimivuus
Vastaus #3 - 27.05.2024 klo 10:52:07
Tulosta viesti  
Hear, hear! Kuten eräälläkin saarella tavataan sanoa.
Ei liity juuri tähän, mutta jotain kertoo ajasta myös, että tuttava taannoin (ihan tässä modernina aikana) osti DVD-soittimen (vai oliko se Blu-Räy, en muista), joka kotona paljastui muuten hyväksi, mutta niitä DVD-levyjä ei soittanut. Paitsi kun erikseen ymmärsi hakea päivityksen verkosta. Olisi muutamiltakin jäänyt hakematta ja asentamatta, mutta se kai ei ole enää niin kiinnostava puoli transaktioita.

H.
  

Joka hetki on poikkeus - S. Paronen
Sivun alkuun
 
IP kirjattu