Normaali aihe AWA tapahtuma Yhdysvalloissa - BK 1929 (Luettu 199 kertaa)
OH2BEU
YaBB Newbies
*
Poissa


SRHS

Viestejä: 31
Sijainti: Kerava
AWA tapahtuma Yhdysvalloissa - BK 1929
12.11.2023 klo 12:44:44
Tulosta viesti  
AWA "Bruce Kelley 1929 QSO Party"

Jälleen on se aika vuodesta jolloin kahtena marraskuun sunnuntaina on jälleen vuosi 1929 amatööribandeilla. Tänä vuonna tapahtuma ajoittuu tälle marraskuun 8. päivälle ja seuraavalle sunnuntaille 19. päivälle. Tapahtuman yksityiskohdista löytyy lisää tietoa Antique Wireless Association:in kotisivulta:

https://www.antiquewireless.org/homepage/bruce-kelley-1929-qso-party/

Aikataulu on Sat 23 UTC >>> Mon 3 UTC, joka kääntyy Suomessa aikajaksoksi sunnuntai klo 1 >>> maanantai klo 5 SA. Käytännössä tapahtuma on siis sunnuntaina. Suomesta käsin ei tietenkään oikein pääse suoraan osallistumaan edes kuuntelemalla, koska asemat ovat pienitehoisia lähettimiä pääasiassa 80 & 40 metrillä, mutta onneksi nykyaikana pääsee mukaan kuuntelulle amerikkalaisten SDR-radioiden kautta. Jotain tähän AWA tapahtumaan liittyvää radioliikennettä siellä alkaa kuulua siinä vaiheessa kun itärannikolla heräillään, mutta paras aika Suomessa on hyvin myöhään sunnuntaina, jolloin Yhdysvalloissa ollaan sunnuntai-iltapäivässä. Silloin siellä on äänessä kohtalaisen suuri joukko vuoden 1929 tyyliin rakennettuja lähettimiä.

Tapahtuman ideana on käyttää sellaisia vapaasti värähteleviä putkilähettimien rakenneratkaisuja, jotka olivat yleisesti käytössä tuohon aikaan: Hartley, TPTG, TNT, MoPa ...   Erityisesti käytetyn putken tulee olla tyypiltään sellainen joka oli silloin saatavilla. Kyseisen putkiyksilön ei tarvitse olla 1920-luvulta - riittää että se tyyppi on peräisin sieltä. Muutoin laitteen ei tarvitse olla mikään tarkka replika/kopio jostain sen aikaisesta. Varsin moni kuitenkin kaivaa jostain mahdollisimman paljon alkuperäisiä ko. aikakauden osia ja käyttää rakenneratkaisuja jotka ovat mahdollisimman pitkälle 1920-luvun tyylisiä. Kideohjausta ei tässä tapahtumassa hyväksytä, koska vaikka sellainen olikin toki jo keksitty, niin ei se ollut vielä yleisessä käytössä tuohon aikaan.

Vuoden 2022 tapahtumassa kuulin kaiken kaikkiaan lähes 30 asemaa, joista melkein puolet oli Hartley lähettimiä. Muut käytetyt rakenneratkaisut olivat TPTG, TNT, MoPa. Sisäänmenon teho vaihteli välillä 3...25 W (25 W sallittu maksimi tässä tapahtumassa) ja tyypillinen ilmoitettu teho oli 10 W (input). Todennäköisesti siellä on tänä vuonna äänessä pääasiassa ne samat lähettimet & operaattorit kuin viime vuonnakin ja lisäksi ehkä pari uutta osallistujaa.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu