LSB:n mahdollistavat kiteet eivät ole vielä saapuneet. Lueskelin tuossa äsken manuaalia, ja todettuani että sidetone onkin 1300 eikä 1000 Hz, voisi optimitilanne olla, että BFO:ta vedätetään 2,6 kHz (jos LSB lähtee sillä toimimaan riittävän hyvin), ja silloin toimisi CW kaiketi samoilla asetuksilla mutta eri sivunauhalla. Selviää ensi jaksossa.
Syntikan sielunelämää olen tutkinut Jannen huolestuttua näytön heitosta mahdollisen kidemodifikaation jälkeen. Uskon nyt ymmärtäväni laskureiden periaatteen, ja tuo olisi suoraviivainen satojen ja kymmenien kHz osalta, mutta ykköskilohertsit taitaa mennä hankalaksi, jos olen ymmärtänyt oikein. Ehkä päässälasku riittää useimmille
9 Ah akuilla operointi osoittautui loistavaksi mökkireissulla. Uikutusta (etupaneelin kautta syötettäessä) ei selittäne muu kuin etupaneelin liittimestä oleva sarjadiodi, jännite heilahtaa hieman kuormituksen muuttuessa. Ajattelin ohittaa tai poistaa diodin kahdestakin syystä, eka on tuo uikutus, ja toinen oli idea, joka tuli mökkimatkalla: akuilla varustetusta laitteesta voi ottaa 12V ulos esim 2m radiolle tai käsikapulan lataamiseksi. Tai vaikka lampulle, jos semmoista tarvisi kenttäoloissa. Sulake pitää huolta oikosulkusuojauksesta.
Mökillä viime kerralla kokeilin workkia randomlangalla virittimen kanssa. Aika heikko esitys, n 10m lanka kyllä virittyi 80m:lle, mutta qsot sai melkein unohtaa, ehkä pidempi lanka ja parempi vastapaino toimisivat paremmin. Dipolin kanssa tällä pystyi jo kohtuulliseen balanssiin 100W vasta-asemien kanssa. Koska käyttö on lähinnä 80m:llä, vois tehdä kiinteästi mitoitetun dipolin esim rg-141:stä noiden intin kelojen tilalle.
Perästä kuuluu, jahka kiteet saapuvat!