Mistäs pitäisi lähteä etsimään käämilankaa ja säätökonkkia kun lähtee kidekoneita tai yksinkertaisia putkivastaanottimia rakentelemaan? Siis kun lähdetään siitä että ei ole vielä miljoonalaatikkoja, joista noita löytyy? Partcossa nyt ainakin näkyy olevan tuollaisa käämilankoja pussiversioina
https://www.partco.fi/fi/kaapelitjohdot/kuparilangat/7559-kupari-01.html. Mutta tuolla oli Harrastelijaradiokirjassa silkkipäällyistiestä ja emalipäällysteistä. Jossain spekseissä (toiselta kauppiaalta) mainittiin käämilangasta vastus. Onko sillä keloissa merkitystä? Entä kelarungot - lieriöt ilmeisesti käy yksinkertaisiin keloihin? Sitten on jotain rautarunkoisiakin kelarunkoja jne, onko sellaiset tarpeen?
Sitten säätökonkat voi olla vaikka mitä arvoja ohjeissa, joten ihan vain varastoon voi olla vaikea niitä valita.
Entä sitten säätönupit?
Eli löytyykö sellaisia asioita, joita tarvii ja jotka toimii aina, joita kannattaisi hamstrata. Vai onko niin että nämä on aina hyvin spesifisesti skeman mukaan, joten turha yrittää hommata mitään valmiiksi kun ei sitten tiedä sopiiko juuri seuraavaan tai sitä seuraavaan projektiin? Kerääntyy vaan turhaan?
No vielä yksi kysymys noissa 50-luvun ohjeissa mainituista hehku- ja anodiparistoista. Puhutaan muutamista volteista (miinusta tai plussaa) ja sitten puhutaan myös max 120V jos puhutaan paristoputkesta ja sitten enemmän, jos on 'virtalähdeputkiratkaisu'. Minkälaisilla vermeillä tuollaisia jännitteitä saa harrasteprojekteihin. Minun labravirtalähteistä ei ainakaan
Eli ilmeisesti jonkinlaisia muuntajia tarvitsisi, mutta millä hoidatte tuon puolen? Mitä ratkaisuja tuohon löytyy? Minkälaisia muuntajia kannattaisi katsoa a)tilapäisasennuksiin ja testailuihin b)pysyviin asennuksiin?
Otetaan nyt esimerkkinä tämä yksinkertainen putkivastaanotin Harrastelijan radiokirjasta 1950 (jälkimmäisessä kuvassa ei ole vielä asennettuna kelaa, joka ohjeissa tehdään tämän jälkeen)