Tärkeä aihe Perinneradiot (Luettu 6165 kertaa)
RJL
God Member
*****
Poissa


SRHS 612

Viestejä: 2611
Perinneradiot
27.10.2017 klo 10:36:54
Tulosta viesti  
Käsite perinneradio syntyi aikoinaan kun heräsi kiinnostus kunnostaa ja työskennellä toisen maailmansodan aikaisella radiokalustolla. Kaluston rajallisen määrän takia käsite laajennettiin myöhemmin koskemaan yli 40 vuotta vanhoja sotilasradioita. Toiminnan ytimenä on kaksi vuosittaista perinneradiotapahtumaa.

Kouvolan Putkiradiomuseon sivuilta lyhenneltynä:

PerinneRadioTapahtuman (PRT) kohderyhmänä ovat kaikki ne - pääosin suomalaiset - radioamatöörit, joita kiinnostavat vanhat sota-ajan kenttä- kuin muutkin sotilasradiot. Perinneradiotapahtuman tarkoituksena on tarjota mahdollisimman monelle - nuoremmalle ja varttuneemmalle - radioamatöörille mahdollisuuden pitää yhteyksiä nostalgisilla perinneradioilla muihin ra-asemiin, sekä motivoida historiallisen radiokaluston kunnostusta ja edistää sähkötyksen käyttöä radioamatööriliikenteessä..

Painotukseltaan talvi- ja kesätapahtumat ovat hieman erilaiset. Radioamatöörien itsenäisyyspäivän tapahtuma 6.12 on luonteeltaan korostetun isänmaallishenkinen, sotaveteraanien työtä kunnioittava ja radion merkitystä sodassa esille tuova tilaisuus. Perinneradioasemien toiminta perustuu tällöin yksinomaan vanhojen radioiden käyttöön. Kesän PRT sen sijaan on vapaamuotoisempi toimintapäivä, joka voi liittyä esim. perinneradioasemaa operoivan kerhon (tai yksityisen henkilön) leiriin tai muuhun kenttäoperointiin.

Toiminnasta ja sen ideologiasta kerrotaan tarkemmin Kouvolan Putkiradiomuseon sivuilla:

http://putkiradiomuseo.fi/pr/Perinneradio/

Kangasalan Radiokerhon OH3ABN sivuilla on Huoltovarikko, josta löytyy runsaasti perinneradioihin liittyvää tietoutta ja kunnostusohjeita:

http://oh3abn.net/sivut/huoltovarikko/
« Viimeksi muokattu: 27.10.2017 klo 14:40:21 Kirjoittaja RJL »  

Reijo Liljedahl - SRHS 612 - OH3AVA - SDXL 8092
Sivun alkuun
 
IP kirjattu