Normaali aihe Salora TV:n hurina (Luettu 1882 kertaa)
LGL.
God Member
*****
PoissaViestejä: 1155
Salora TV:n hurina
15.07.2016 klo 14:16:27
Tulosta viesti  
Aikoja sitten muistelen kun meidän televisio alkoi pitää hurinaa kun kuva muuttui vaaleansävyiseksi. Jos kuvassa oli vain muutamia vaaleita kohtia, hurina ei juurikaan kuulunut, mutta jos kuvassa oli enemmän vaaleita kun tummia kohtia, alkoi surinaa. Nyt on ilmestynyt myös mökkitelkkarissani sama ilmiö. En ole TV-miehiä vaikka olenkin korjannut muutamia, mm tämä mökki-TV Salora 24K70. Ajattelinkin laittaa hyllylle vielä toimivana kun putkinäytöt alkaa olla jo historia. Mutta mistä moinen hurinaa? Se on mielestäni verkkotaajuus.

LGL
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
jsmaa
Full Member
***
Poissa


SRSH

Viestejä: 207
Re: Salora TV:n hurina
Vastaus #1 - 15.07.2016 klo 20:38:01
Tulosta viesti  
No jos se tosiaan on verkkotaajuista ja jatkuvaa kuvasisällöstä riippumatta niin se on verkkoelko. Siis se isoin elko (fyysiseltä kooltaan) verkko-osassa. Mutta jos se on jotain "pärinää" muistuttavaa niin poikkeutuskelassa on kuvankorjausmagneetteja ja niiden liimat joskus irtoilee ja magneetit aiheuttaa pärinää vertikaalisen poikkeutustaajuuden tahtiin,joka siis on myös 50Hz. Se vaihtelee usein kuvasisällönkin mukaan. Poikkeutuskelan vääntely paljastaa paikan ja sitten räpisevä magneetti pois tai vähän liimaa niin taas mennään...
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
LGL.
God Member
*****
PoissaViestejä: 1155
Re: Salora TV:n hurina
Vastaus #2 - 16.07.2016 klo 13:33:31
Tulosta viesti  
Ok. Kiitos vastauksesta. Täytyy sitten kun on aika, tutkiskella piokkeutuskelan vaikutus tähän pärinään. Mutta kun tämä töllö on pääsemässä eläkkeeseen, homma siirtyy B-mappiin. Saloran kuva on muuten erittäin hyvä , vaikka sillä on jo yli 16 vuotta ikää.

LGL
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu