Tervehdykset
uTracerista puhutaan ja kirjoitellaan. Sain omani toimimaan jo muutama viikko sitten, mutta kotelointi on vielä kovasti suunnitteluasteella. Pääpiirteittäin se tulee olemaan asiakirjasalkun näköinen eikä juurikaan isompi. Kuori puuta tai MDF-levyä, jossa viilu päällä. Sisällä vartavasten hankittu IBM x31 läppäri ja alumiinichassis, jossa putkenkantoja kymmenkunta, nuo yleisimmät. Loput hoituu Flying Leadeilla. Salkkuun mahtuu yleismittari, Isotest ja L/C-mittari. Muutama työkalu. Siinäpä liikkuva huoltopiste.
Banaaneja muutama erityistarpeisiin, loput kytkennät 1x12 vaihtokytkimillä, joita on kymmenen. Joku kysyi suurien reikien porauksesta. Pylväskoneella ja aarporalla onnistuu käden käänteessä suoraan levyyn puualustaa vasten. Ensin porataan puoleenväliin, käännetään levy ja kas, reikä on valmis. Jos on kyseessä valmis kotelo, joka antaa periksi ei auta muu, kuin porata pieniä 3.5 mm reikiä vieriviereen isomman reiän kehän sisäpuolelle, irroitella pikkureikien väliset kannakset pihdeillä ja hoitaa homma loppuun viilalla.
Noin tuli tehtyä 50-luvulla ja käsiporalla. Vaatii hiukan kärsivällisyyttä. Silloinhan sitä oli, kun oli koko elämä edessä. Alumiinin työstäminen vaatii myös alkoholia, ulkoisesti. Sinol on oiva aine reikiä tehdessä. PALAVAA!
uTracerin printin kasaaminen on helpohko juttu, jos on kunnon työkalut ja seuraa tarkasti ohjemanuaalia, joka on todella hyvä, samoin, kuin koko sarjakin. Parin konkan puute ei hätkäytä harrastelijaa, kyllä niitä aina jostakin löytyy, kunhan muistaa, mistä.
Olen testaillut tätä värkkiä nyt aika pitkään ja aika monella tavalla ja olen tullut siihen tulokseen, että parempaa on vaikea löytää. Seuraavassa sarjassa on vielä parannuksia. Kuulemani mukaan aika monta niistä on myyty Suomeen.
Mistä löytää putkitesterin, jolla voi esim. mitata kaksoistriodin kumatkin puolet ja nähdä, kuinka lähellä käppyrät ovat toisiaan. Mistä löytää testerin, joka näyttää onko putki kunnossa, vaan kuinka kunnossa se on. Severi