Normaali aihe Viestimuseon VREH ja VSDPD (Luettu 2481 kertaa)
OH2FBX
God Member
*****
PoissaViestejä: 1488
Sijainti: Hanko
Viestimuseon VREH ja VSDPD
28.11.2010 klo 16:26:55
Tulosta viesti  
Viestimuseolla Perinneradistien  talkooporukan keskuudessa heräsi epäilys että museon / OI3SVM käytössä oleva VanhaRouva Bertta ei ole oikein kunnossa. Niinpä se tuli tänne Lappohjaan KunnostuVarikon klinikalle hoitoon.

Se on päältäpäin hyvin entisöity perusmallin VREH. RXssä oli tyypillinen paperikonkkien väsähtäminen. Mittasin niistä ISOTESTllä muutaman ja kaikki vuotivat. Niinpä päätin taasen vaihtaa ne kaikki. Käytyin Orange Drops ja Icel polypropyleeni konkkia. Ne sopivat hyvin vanhojen paikoille ja johtimien ollessa pitkiä niin helppo asentaa.
Kelojen sydämet sain liikkumaan ja kokonaan irti varovaisesti kiertäen aluksi edestakaisin työkaluna kunnollinen hylsyavain. Ne piti sitten puhdistaa huolella lukituslakoista.  Kaikki yliheittimet yms putsattiin "sillä ruskealla".
Putket saatiin uusittua kiitos Pekan / oh6pto. Hyvin Mamman RX lähti käyntiin kun käytyin omaa testi-poweria. Virityksen jälkeen se oli jopa yllättävän herkkä ja melko selektiivinenkin. Kyllä sillä voi PRT11 osallistua.
TXää oli jo aikaisemmin kunnostettu. Siitä piti uusia vain pari paperikonkkaa. ja tarkistaa Pan viritykset. Valmis PRTn.

Poweri VSDPD on varsinaisesti VREHBn tarkoitettu virtalähde joten siihen oli lisätty hehkujen 12 V tasasuuntaaja. Vikaahan siellä oli se tyypillinen. Isojen kuormitusvastusten yläpuolella oleva kuudesta elkosta neljä oli täysin sammuneita/kuivuneita. Koska kannuelkot ovat arvokkaita niin uusin ne tavallisilla aksiaalisilla, joita saa kaupasta. Sitten poweri pelasi.

Ongelmia syntyi vasta aivan homman lopussa. Al-suojalevyt jouduttiin uusimaan paksummalla levyllä kuin alkuperäiset, jotka täysin puuttuivat. Laite meni vielä nätisti laatikkoonsa, mutta eipä suostunut enää tulemaan ulos. Levyt ja ruuvien kannat leikkasi kiinni laatikon sisäpintoihin. Jouduin käyttämään väkivaltaa ja rikkomaan laatikon sisällä olevan välipohjan että sain laitteen taasen ulos. Välipohjan korjaaminen jäi muille Riihimäellä kun  ne levytkin pitää vaihtaa.

Pidin Bertalla muutaman qson ja Mamma pääsi lähtemään Lohjan kautta kohti Riihimäkeä. Kari/2NAS tarkisti laitteen vielä, löytyi powerista huonosti tehty eristys, ja sitten VanhaRouva pääsi hellansa ääreen museolla ent keittiössä odottamaan PRT11 alkamista.

Ilmari
  

Ilmari Nikander
Sivun alkuun
 
IP kirjattu