Normaali aihe Philips pientä laittoa. (Luettu 575 kertaa)
IlpoJaakko
God Member
*****
Poissa


SRHS

Viestejä: 774
Philips pientä laittoa.
16.08.2021 klo 18:27:38
Tulosta viesti  
Philips B5SF72A pientä laittamista.

vaihe 1.
Aluksi todettu, että virta kulkee ja putket hehkuu. Ei ääntä. Koneisto irti ja ulos laatikosta.
Pääteputken hilakonkka , Evox sinappimalli, vaihtoon. Ula heräsi soimaan.  Ei hurinoita. Muuta alueet mykkiä.

vaihe 2.
Asteikkonarut kunnossa. Kumirulla väsähtänyt säätöakselilla.  Takertelua tietyssä kohdassa asteikkoa. Putsausta ja voitelua. Rullan painaminen konkan säätöakselille vaikea korjata, koska akselia joudutaan siirtämään siirryttäessä Ulalta muille alueille.

vaihe 3.
EZ80 oli rikki. korvattiin piidiodeilla. Lämpösulake pois ja tilalle lasiputkisulake pitimineen. Jännitteen valintakytkin poistettiin käytöstä ja asetus kiinteästi 245 V.
Päätetty jättää vain Ula toimintaan. Vaihdettu Evoxit paitsi 2 hankalassa paikassa. Kaikki olivat finaalissa. C-mittaus antoi 4-5-kertaa konkan nimellisrarvo, tai vielä pahempaa. Poistettu diskanttisäätöpotikka. Korvattu kiinteällä vastuskytkennällä. Samoin basson säätökonkka pois. Ei vaikuttanut yhtään mitään. Poistettu turhia osia: säätökonkka ja ferriittiantenni. Alueenvaihtokytkimet poistettu käytöstä. 

vaihe 4.
Säätökonkan kumirullaa kiritetty akselia vastaan nippusiteellä. Ehkä auttaa aikansa.Kotelo kevyesti hiottu ja petsilakattu. Ehkä puuöljy olisi ollut parempi. Laitteen kasaus ja testi. Ulan herkkyys turhan hyvä. Voisi hyvinkin laittaa jotain vaimennuselintä ja ehkä selektiivisyys myös paranisi.

Loppupäätelmä.
Saatiin toimiva Ulakone. Muut alueet nykyään turhia. Näköviritysputki erittäin himmeä, uutta ei kannata uutta laittaa. Piirien tarkistusviritystä ei suoritettu.Voimakkaat asemat tunkevat läpi. Tämä ei ollut ongelma v. 1957. 
Ulan vaihtokytkin toimi myös asteikkoakselin sirtämisessä Ula-konkalle sekä narun päässä erilliseen vaihtokytkinkakkuun. Näistä päästiin eroon.
Saaduista kytkentäkaavioista ei ollut juuri apua. Varsinkin vaihtokytkimien toiminta oli vaikeatajuisesti kuvattu. Kätevämmin selvisi kykennöistä pelkän yleismittarin avulla. Helpotus oli esillä olevat vaihtokytkinkakut.
On se metkaa, että radio soi ihan moitteetomasti, vaikka ainakin 6  Evoksin konkkaa oli viallisia. Useat suurohmiset vastukset myös kasvaneet 20---30 %, mutta ei ruvettu vaihtamaan.
  

Philips3b.jpg ( 201 KB | 52 latausta )
Philips3b.jpg
Philips5.jpg ( 186 KB | 47 latausta )
Philips5.jpg
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Maja
God Member
*****
Poissa


SRHS 478

Viestejä: 3124
Sijainti: Lounais-Suomi
Re: Philips pientä laittoa.
Vastaus #1 - 17.08.2021 klo 13:18:09
Tulosta viesti  
Puuöljy ei sovellu lakattuihin puupintoihin, se on käsittelemättömälle puulle tarkoitettu
suojaksi kosteutta vastaan, tämä sama koskee myös vahattuja puupintoja.

Markku  Pyöritä silmiä
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu