Normaali aihe SRAL:n verkkonäyttely (Luettu 222 kertaa)
Heikki M
God Member
*****
Poissa


SRSH

Viestejä: 545
SRAL:n verkkonäyttely
16.02.2021 klo 08:17:04
Tulosta viesti  
Täämöinen viesti tuli sähköpostiini, uskaltaudun levittäämään tietoa:

SRAL:n arkistokuvista kootut verkkonäyttelyt esittelevät radioamatööritoiminnan historiaa sadan vuoden ajalta

Tervehdys sisarliittojen ja radioyhdistysten edustajat, vuosi sitten toteutimme useamman järjestön voimin radioharrastusten
esittelytilaisuuden Helsingin Oodi-kirjastossa. Esillä olivat ainakin
DX-kuuntelu, vanhojen radioiden kunnostus, radiohistoria ja radioamatööritoiminta. Tapahtuma järjestettiin maailman radiopäivänä 13.2.2020. Suunnitelmissa oli, että jatkaisimme perinnettä tänä vuonna, mutta emme osanneet aavistaa, että kohtaamme pandemian, jonka takia emme voi kokoontua.

Suomen Radioamatööriliitto täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Juhlavuoden aikana järjestetään joka kuukausi jokin aktiviteetti tai tapahtuma. Nyt juhlistamme paitsi juhlavuotta, myös maailman radiopäivää avaamalla 13.2. kolme verkkonäyttelyä osoitteessa https://sral100kuvat.sral.fi/. Näyttelyt ovat katsottavissa vuoden loppuun saakka. Näyttelykuvat on koottu liiton arkistosta ja kuvatekstit ovat sekä suomeksi, että ruotsiksi.

Näyttelykokonaisuus koostuu seuraavista itsenäisistä näyttelyistä: Tekniikan sukupolvet, Yhteyksiä ja kohtaamisia ja ITE. Näyttelyn kuvissa vieraillaan liiton ja sen jäsenkerhojen tapahtumissa, nähdään välähdyksiä ainutlaatuisista hetkistä harrastuksen parissa ja kohdataan radioamatöörejä niin MM-kilpailun tiimellyksessä kuin arkisissakin tilanteissa. ITE-valokuvanäyttely on puolestaan keskittynyt esittelemään radioamatöörien itse rakentamia radioita ja muita laitteita aina 1920-luvulta nykypäivään.

Näyttelyt on toteutettu vapaaehtoisvoimin. Ritva Korjus, OH2CJ, ja Kalervo ”Kille” Korjus, OH2CX, ovat koonneet kuvat ja laatineet kuvatekstit. Lasse Latva, OH3HZB, on toteuttanut näyttelyn verkkoympäristön. Maria Kaunismaa, OH0FM; Jan Jylhä, OH1NDA ja Kurt Ekman, OH2NJN, ovat kääntäneet näyttelyn tekstit ruotsiksi.

Tervetuloa tutustumaan näyttelyihin. Levittäkää sanaa myös jäsenistönne keskuudessa.

Terveisin

SRAL 100v -juhlatoimikunnan puolesta Annika Salmenlinna, OH2HSJ
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu