Normaali aihe Kaupallisten radioasemien deviaatio (Luettu 359 kertaa)
Jukka Rajala
God Member
*****
Poissa


SRHS

Viestejä: 1367
Sijainti: Helsinki
Kaupallisten radioasemien deviaatio
09.09.2019 klo 16:02:20
Tulosta viesti  
Elvytin Yamaha RX-330:n virittimen henkiin ja koekuuntelussa alkoi yhden aseman kohdalla mennä särölle pikkuhiljaa, vaihdettuani taajuutta ei mitään ongelmia ja testasin taajuutta vaihtamalla mutta ei ongelmia.

Heräsikin epäilys näiden pikkuasemien kohdalla olisiko näillä lähetystaajuudessa pientä vaeltamista? Antennina on keskusantenni josta saattaa tulla 75 ohmisen koksin kautta aika kovaa lähete sisään koska kenttävoimakkuus on tapissa koko ajan.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Raimo Sjöberg
God Member
*****
Poissa


SRHS #313

Viestejä: 569
Sijainti: Espoo
Re: Kaupallisten radioasemien deviaatio
Vastaus #1 - 09.09.2019 klo 17:22:46
Tulosta viesti  
Korjailin joskus erään paikallisradioaseman laitteita. Siellä oli käytössä audioprosessorit, joissa oli ihan kompressointiin suunnitellut special IC:t. Koska maksimideviaatiota lähettimessä ei saa ylittää, pakattiin noillla laitteilla kanava täyteen tavaraa. Ilmeisesti se jonkun mielestä on mukavaa kuunneltavaa. Sopiihan se tietysti nykyisille räpeille yms. räkä-rock tyyppiselle "musiikille", mutta ainakaan minä en moisesta tykkää.

Harmoonista säröä nuo eivät varsinaisesti lisänneet, mutta tasapaksua tuubaa lopputulos kuitenkin oli. Jopa YLE on sortumut tuollaisten käytöön. Eron huomaa selvästi kuunneltaessa YLE Ykkösen ja Radio Suomen kanavia silloin kun ne lähettävät samaa ohjelmaa.
  

Rami - OH1AYG / OH2AUS
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
Jha
Full Member
***
PoissaViestejä: 119
Re: Kaupallisten radioasemien deviaatio
Vastaus #2 - 09.09.2019 klo 23:13:28
Tulosta viesti  
Lähetystaajuuden vakavuudesta en tiedä. Mutta aikoinaan bongasin eräästä laitetilasta tavallisen kotivirittimen. Oli kuulemma erään radioaseman toistimen signaalilähde.

Jussi
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Markus Hautaniemi
God Member
*****
Poissa


SRHS 81

Viestejä: 2123
Sijainti: Kokkola
Re: Kaupallisten radioasemien deviaatio
Vastaus #3 - 10.09.2019 klo 03:00:04
Tulosta viesti  
^Oikeat ULA-releointivastaanottimet ovat hyvin kalliita. Olen sen vuoksi nähnyt eräässä kohteessa Tandberg 3031A, joka laadultaan kyllä kelpaa korvaajaksi. Toisella kertaa näin jonkun Yamahan virittimen. Sekin oli ilmeisesti riittävä laadultaan.
  
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu