Sivunvalintanappi Sivu: 1 ... 6 7 [8]  Lähetä aiheTulosta
Erittäin kuuma aihe (Enemmän kuin 25 vastausta) Geloso G207CR ja korvaavat konkat (Luettu 14328 kertaa)
OH2DD
Senior Member
****
Poissa


Dimi

Viestejä: 494
Re: Geloso G207CR ja korvaavat konkat
Vastaus #105 - 14.09.2019 klo 20:14:28
Tulosta viesti  
Laitoin johdot takaisin kiinni parhaan arvauksen mukaan - nyt on helpompi mittailla kun ei tarvitse yrittää niistä ohuista lakatuista langoista saada mittarilla lukemia.
  

GelosoMuuntojaJohdotKiinni-2.jpg ( 175 KB | 38 latausta )
GelosoMuuntojaJohdotKiinni-2.jpg
GelosoMuuntojaJohdotKiinni-1.jpg ( 205 KB | 38 latausta )
GelosoMuuntojaJohdotKiinni-1.jpg
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
OH2DD
Senior Member
****
Poissa


Dimi

Viestejä: 494
Re: Geloso G207CR ja korvaavat konkat
Vastaus #106 - 14.09.2019 klo 20:17:38
Tulosta viesti  
Nyt pitäisi sitten alkaa mittaamaan ja arvioimaan että onko langat osuneet oikeisiin (värikkäisiin) ulostulojohtoihin. Jotenkin tuosta skemasta pitäisi päätellä jotain, kun tietäisi että lähteekö ne muuntajasta ihan samassa järjestyksessä kuin tuossa skemassa -siis että keskimmäinen tulo/lähtö kuvassa on myös fyysisessä versiossa keskimmäinen johto?
  
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
OH2DD
Senior Member
****
Poissa


Dimi

Viestejä: 494
Re: Geloso G207CR ja korvaavat konkat
Vastaus #107 - 03.12.2019 klo 00:17:37
Tulosta viesti  
Tänään otin tämän audiomuuntajan Lohjan amatöörikerholle, jossa löytyy putkiajan osaajia. Eipä mennyt kauaa kun analogisella mittarilla oli selvitetty mikä johto on mikäkin ja mitä ne vastaa skemassa. Ihmeellistä kuinka helpon ja yksinkertaisen tuntuista homma on kun on yli puolivuosisataa kokemusta ja osaamista takana. Ei voi kuin ihailla.

Seuraavaksi on sitten edessä se että teippaan koptanilla langat piiloon ja kasaan muuntajan takaisin (kunhan löydän kännykällä ottamani kuvat purkuvaiheesta). Ja sitten vien Geloson ja muuntajan kerholle, laitetaan muuntaja kiinni ja tehdään testi. Savun hälvettyä tarkastamme kytkennät  Hymiö

Jos tuon muuntajan saa nyt kuntoon ja pois päiväjärjestyksestä niin sitten uskallan lähteä vaihtamaan konkkia, jotka onkin jo odottanut valmiina. Ei vain ole viitsinyt alkaa niitä vaihtamaan etteivät mene hukkaan.
  
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
OH2DD
Senior Member
****
Poissa


Dimi

Viestejä: 494
Re: Geloso G207CR ja korvaavat konkat
Vastaus #108 - 16.12.2019 klo 23:43:55
Tulosta viesti  
Juotin ohuet katkenneet kovaäänismuuntajan johtimet kiinni niihin johtoihin, joiden arvailin olevan oikeat. Koska nuo ohuet langat olivat katkenneet, oli hieman vaikeuksia arvata mikä kuuluisi mihinkin, kun ei voinut yksin niiden pituudesta päätellä sitä. Mutta juotin langat kiinni, suojasin paljaat juotoset ja langat tilaamallani kaptan-teipillä ja laitoin E-peltipalat muuntajan 'sydämeksi'. ja laitoin paketin sitten muuntajan kuorien sisään. Ruuvasin muuntajan kiinni Gelosoon ja juotin johtot takaisin kiinni. Tulipahan esiin kuinka sitä luulee ottaneensa hyvät kuvat, eikä sitten olekaan ottanut niitä. Oli muutama kuva, josta ei ihan tarkkaan nähnyt että mihin se nyt oikeasti päättyy se muuntajasta tuleva tietty johto. Hieman joutui päätelemään ja puoliksi arvaamaan.

Sitten otin tänään radion mukaan Lohjan radiokerholle, sillä ajatuksella että kokeneempian kanssa tutkimme tuleeko asennussavut ulos. No eivät tulleet. Kaikki näytti hyvältä, paitsi että kaiuttimesta ei kuulunut juuri mitään. Heikkotehoista rapinaa saatiin parhaimmillaan saatiin aikaiseksi. Mutta nyt kyse on enää normaalista vian diagnosoinnista. Virrat tulee, mikään ei poksahtanut eikä mikään savunnut. Putket hehkuivat. Ja ympärillä oli innostunutta hääräilyä - ja ammattitaitoista mittaamista. Mitä kaikkea osaavissa käsissä pelkällä analogisella mittarilla voikaan mitata ja päätellä Hymiö Kateeksi kävi.

Eipä meinanneet kerhokaverit malttaa lähteä kotiin ajoissa, kun kävi niin mielenkiintoiseksi. Juotin haettiin ja juoteltiin siinä tuoksinassa johtoja uudelleen. Luettiin skemaa ja laskettiin putkikannasta nastoja. Aivan mahtavaa. Nyt tiedän Geloson olevan siinä kunnossa että sitä kannattaa jatkaa (ensi ma taas kerholla) ja siihen voi alkaa vaihtaa konkkia. Tämänpäiväisestä heikkotehoisesta vahvistuksista (tai sen puutteesta) ensimmäinen arvaus lopulta on putki - eli helppo testata on vaihtaa epäilemämme putki, koska minulla on tuohon Gelosoon uusi putkisarja - kiitos Petäjäveden museon.

Puolet ajasta meni variakkini ihmettelyyn, joka poltti kahdesti 16A sulakkeen. Tulimme siihe tulokseen että Variacin/erotusmuuntajan ensiökäämi on todennäköisesti oikosulussa. Ja kätevästi upotettuna hartsiin, joten siitä ei tule enää toimivaa, kuin korkeintaan ostamalla kokonaan uudet sisuskalut.
  
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1 ... 6 7 [8] 
Lähetä aiheTulosta