Normaali aihe Lyhyt kesäjuttu II; Sansui R50 (Luettu 1672 kertaa)
VjpA
God Member
*****
Poissa


SRHS

Viestejä: 1908
Sijainti: Vantaa
Lyhyt kesäjuttu II; Sansui R50
22.06.2018 klo 20:29:17
Tulosta viesti  
Asemia ei pystynyt valitsemaan, valintanuppi ei pyöri. Anoppi väitti, että tyttären phone on sekoittanut radion ja kanavia ei enää löydy.

Tässä vahvistimessa on ollut myös ongelmia takalevyssä olevien kovaäänisliittimien kanssa, mutta niistä on selvinnyt kontakti-cleanerilla.

Kun siiten avasin kannen, totesin narutuksen ehjäksi ja kondensaattorin akselinkin liikkuvaksi. Siis ainoa vika on tuossa viritysnupin laakeroinnissa. Se näytti ihan yksinkertaiselta; akseli nupista vauhtipyörään jonka takana on sitten naru urapyörässä.

Otin sitten etulevyssä olevan kiinnitysmutterin auki, mutta ei se kokoonpano irronnutkaan niin helposti. Piti purkaa koko etulevyn takana oleva pelti löysälle jotta sai tuon viritysakselisysteemin pois.
Vähän ihmettelin sitten kokoonpanoa ja löysäsin lopulta tuon vihreän nuolen näyttämän mutteri, joka oli ruuvilukitteella kiinni. Seuraavaksi rupesin pyörittelemään akselia pitäen vauhtipyörästä kiinni ja se pyörikin toiseen suuntaan ja älysin, että naamataulusta törröttävä akselin oli kierteillä kiinni tuossa möykyssä.
Tässä oli käynyt niin, että tuo viritysnarun paino oli puristanut tämän akselin niin kireälle laakeriholkkiin että pyöriminen loppui.
Kun en tuntenut tuota rakennetta, niin jouduin purkamaan enemmän kuin olisi ollut tarpeellista; tässä olisi vaan tarvinnut löysätä lukkomutteria vähän ja pitää käsin tuosta painosta kiinni sekä kääntää akselista niin paljon. Että siihen tulee noin 0,5 mm välys pituussuunnassa. Sitten lukkomutteri kiinni ja laite pakettiin.

Tässä aparaatissa on kätevä virityksen ilmaisin, nuoli näyttää mihin suuntaan täytyy kääntää saadakseen aseman kohdalleen. Mielestäni hyvä viritinvahvistin ja mökää riittää, tuon näytön mukaan volyymia on vähä lähdössä – korvat ei kuitenkaan halua enempää.
  

Virit.jpeg ( 357 KB | 117 latausta )
Virit.jpeg
R-50.jpeg ( 186 KB | 109 latausta )
R-50.jpeg

t. // Jukka
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
VjpA
God Member
*****
Poissa


SRHS

Viestejä: 1908
Sijainti: Vantaa
Re: Lyhyt kesäjuttu II; Sansui R50
Vastaus #1 - 23.06.2018 klo 21:34:21
Tulosta viesti  
Ei nyt selvittykään yhdella postauksella Kieli

No asteikkolamppu näyttää olevan pimeänä, oli taas kauhee kiire saada laite kasaan.

Eihän mulla ole tietenkään uutta tilalle – enkä rupee edes hommaamaan tuollaista lasikantalamppua 8 V 0,3 A. Oli sitten jäänyt jostain radiosta käytetty, mutta toimiva 6,3 V 0,3 A lamppu jota rupesin tähän sovittelemaan. Kiinnitykseen tartti käyttää pätkä kuparia ja välijohdot juotin suoraan lampun kantaa, onneksi löytyi sopiva sarjavastus 6,8 ohmia vanhan energiasäästölampun hakkurista. Muuntajalta tulee lampulle n. 8 V~, hyvin näyttää toimivan. Japanilaisilla näyttää olevan tapana käyttää wräppi-liitoksia tuolla verkkomuuntajan liitoksissa, niissä on luotettavat kontaktit – yhdessä lankalenkissä 4 kontaktia ja tuossakin on useampi kiekka.

Tässä vielä kuva toimivasta valaistuksesta.
  

asteikkolamppu.jpeg ( 310 KB | 139 latausta )
asteikkolamppu.jpeg
a-toimii.jpeg ( 191 KB | 125 latausta )
a-toimii.jpeg

t. // Jukka
Sivun alkuun
 
IP kirjattu