Normaali aihe 21.5.2017 oli merkittävä merkkipäivä (Luettu 574 kertaa)
ilkka suni
Senior Member
****
PoissaViestejä: 372
Sijainti: SRHS
21.5.2017 oli merkittävä merkkipäivä
27.05.2017 klo 20:28:56
Tulosta viesti  
Sunnuntai 21.5.2017 oli Suomen Radiohistorialliselle seuralle monessa mielessä merkkipäivä, kuten oli seuran yhteistyötahoillekin. Tavastilassa, Kotkassa juhlittiin Asa Radio Oy:n perustamisen 90-vuotispäivää ja vietettiin myös Asaradiomuseon avajaisia.

Samassa yhteydessä julkistettiin ja esiteltiin SRHS:n uusi ASA-tietokanta, joka kertoo aiempaa kattavammin Asa Radio Oy:n historiasta sekä laitemalleista. Tietokannassa ovat nyt mukana myös Asa Radio Oy:n valmistamat televisiot ja sotilasradiot. Uusi ASA-tietokanta on toistaiseksi suurin tietokokonaisuus, jonka SRHS on julkaissut yhden, yksittäisen radio- ja televisiomerkin osalta.

ASA-tietokannan koostamisesta vastanneet Kauko Viitanen ja Göran Wahlberg informoivat lähiaikoina, miten SRHS:n jäsenet voivat tilata 16 gigatavun kokoisen ASA-muistitikun.

Viime sunnuntain tapahtumiin kuului sekin, että SRHS solmi yhteistyösopimukset Asaradiomuseon sekä Kouvolan Putkiradiomuseosäätiön kanssa. Putkiradiomuseosäätiö ylläpitää Kouvolassa mm. Radiomuseota ja Sotilasradiomuseota. Sopimusten tavoitteena on syventää yhteistyötä radiohistoriallisen aineiston keräämisessä sekä arkistoinnissa. SRHS ja museot myös pyrkivät yhdistämään voimiaan tapahtumien järjestämisessä sekä markkinoinnissa.

Radiohistoriallisella seuralla entuudestaan on yhteistyösopimus Petäjäveden Radio- ja puhelinmuseon kanssa. Seuran yhteistyömuseoiden nettisivustot ja muun muassa tietoa museoiden aukioloajoista löytyy seuraavista osoitteista:
www.asaradiomuseo.fi
www.putkiradiomuseo.fi
www.radiomuseo.fi

Ystävällisin terveisin,
Ilkka Suni
tiedottaja, SRHS
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu