Normaali aihe Seuraava Radiot-lehti (Luettu 816 kertaa)
ilkka suni
Full Member
***
PoissaViestejä: 221
Sijainti: SRHS
Seuraava Radiot-lehti
21.02.2017 klo 16:44:10
Tulosta viesti  
SRHS:n Radiot-lehti kolahtaa seuran jäsenten postilaatikoihin runsaan viikon kuluttua.

Mystistä materiaalia ja tasokkaita tarinoita sisältävä julkaisu tällä kertaa kertoo muun muassa radiopuuhista Turussa 1920-luvulla, kirjoittajana Kauko Viitanen. Kari Kallio puolestaan on summannut tarinaa 90-vuotisesta taistosta radiotaajuuksista. Kari Taskinen selvittää Kouvolan radiomuseon luettelointijärjestelmän kehittämistä, josta teemasta hän alustavasti kertoi Radiohistoriallisen seuran viime syyskokouksessa.

Laitepuolen artikkeleita seuraavassa Radiot-lehdessä ovat muun muassa Heikki Marttilan artikkeli kidekoneiden antenneista, Åke Nyholmin artikkeli ularadion alkuajoista sekä Asa112-ulasuper -lisälaitteesta ja Timo Kiisken juttu Denver TR-55C -radiosta.

Edellä mainitut ja muutakin kiintoisaa luettavaa saavat siis käsiinsä Suomen Radiohistoriallisen seuran jäsenet, seuran kuluttajaystävälliseen jäsenmaksuun sisältyen. Uudet juttujen kirjoittajat lehteen ovat aina tervetulleita, ja palkkiokseen artikkelitoimittajat saavat kestävän kunnian sekä maineen edustavan painojulkaisun iäti säilyvillä sivuilla. 

Ystävällisin terveisin,
Ilkka Suni
tiedottaja, SRHS
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
ilkka suni
Full Member
***
PoissaViestejä: 221
Sijainti: SRHS
Re: Seuraava Radiot-lehti
Vastaus #1 - 22.04.2017 klo 18:46:36
Tulosta viesti  
Radiot-lehti alkaa taas pikkuhiljaa siirtyä päätoimittaja Tepon käsistä kohti lehtipainoa.

Seuraava lukupaketti sisältää muun muassa putkitesteriasiaa, kahdessakin jutussa. Artikkelit  "Hankkisinko putkitesterin?" ja "Putkitesterin adapterit" ovat ulkomaista tuotantoa ja OH6NT:n  SRHS:lle ystävällisesti lähettämiä.

Radiohistorialliselta sektorilta lehdessä on Kauko Viitasen analyysia Turun ensimmäisen yleisradioaseman taustoista sekä vaikutuksista. Nykyaikaisiin radiolaitteisiin liittyvää sisältöä lehdessä ovat mm. Eero Aron kattava läpileikkaus DAB-lähetystekniikasta, sekä Denver TR-55C -radiomallin jatkotutkailua Timo Kiiskeltä.

Erikoisempaa viestihistoriaa Radiot-lehti käsittelee kirjaimellisesti tutkailun tiimoilta. Heikki Marttilan raportti tutkahäiriöseminaarista Hyrylässä viime syyskuussa, kutkuttavalla otsikolla:
"Harkitsemme toistaiseksi sopivampana odottaa".

Tuttuun tapaan Radiot-lehdessä kertovat kuulumisiaan myös muut radioharrastajien yhdistykset. SRHS:n jäsenet saanevat lehden sormiinsa toukokuun toisella viikolla.

Ystävällisin terveisin,
Ilkka Suni
tiedottaja, SRHS
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
OH6LSL
Senior Member
****
Poissa


SRHS

Viestejä: 422
Sijainti: Kokkola
Re: Seuraava Radiot-lehti
Vastaus #2 - 22.04.2017 klo 22:59:20
Tulosta viesti  
Erittäin hienoa!

Luin tässä huvikseni läpi kaikki SRHS/Radiot lehteni muutama kuukausi sitten iltalukemisina. Ja täytyy sanoa että lehti on kehittynyt valtavasti sitten vuodesta 1994 jolloin sain ensimmäisen lehteni. Kuvista ei meinannut saada selvää, mutta jutut olivat edelleen mielenkiitoisia. Päällimäisenä jäänyt Väiskin jutut mieleen.

Olen kantamassa oman korteni kekoon. Olen kirjoitellut juttua 1950-60 luvun ULA putkiradioiden selektiivisyydestä ja herkkyydestä. Olen mitannut 4 eri radiota ja verrannut niitä pariin referenssilaitteeseen mittauksin ja kuuntelulla. Eli miten putkiradiot selviytyvät nykyajan kanavapaljoudessa. Nuo laitteethan on suunniteltu aikana jolloin bandilla saattoi olla 2-4 asemaa maksimissaan kuuluvissa.

Juttu tulee sitten varmaan Radiot 3/2017 lehteen.

Janne
  

Janne OH6LSL
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
ilkka suni
Full Member
***
PoissaViestejä: 221
Sijainti: SRHS
Re: Seuraava Radiot-lehti
Vastaus #3 - 18.05.2017 klo 07:50:43
Tulosta viesti  
Radiot-lehden lukijoille tiedoksi, että lehdessä elokuvaa varten etsitty kaappiradio on jo löytynyt. Sain varmistuksen kyseisen radion järjestymisestä kuvauksiin vasta 9.5.2017, jolloin hakuilmoitusta ei enää voinut vetää pois lehdestä.

Elokuvaan yhä etsitään kädessä pidettävää kuuloketta, jollaisia levykaupoissa käytettiin 50-luvulla. Ohessa ainoa käytettävissä oleva valokuva autenttisen mallisesta kuulokkeesta.

Ystävällisin terveisin,
Ilkka Suni
tiedottaja[ät]radiohistoria.fi
  

KUULOKE_crop_001.jpg ( 50 KB | 17 latausta )
KUULOKE_crop_001.jpg
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
ilkka suni
Full Member
***
PoissaViestejä: 221
Sijainti: SRHS
Re: Seuraava Radiot-lehti
Vastaus #4 - 11.08.2017 klo 18:13:34
Tulosta viesti  
Tutkimattomia ovat tippuvien tähtien tiet. Mutta Radiot-lehden päätoimittaja Teppö Gustafsson on tähdenlentoakin ripeämpi, saati salamaa nopeampi.

Teppo on kesäteloilta palannut jo aikaa sitten ja meille leipomassa kokoon seuraavan Radiot-lehden. Ja taas kerran meidän kaikkien on hienostuneista raaka-aineista kiittäminen useita Radiot-lehden osaavia artikkelitoimittajia.

Heikki Marttila kirjoittaa rintamaradioista, ja käsittääkseni jutussaan vilahtanee myös alkukesän yhteyksissä esiin noussut laulajalegenda Olavi Virta. Tästäkö lie, Kari Kalliolle on herännyt kysymys vaiko teesi, onko lyhytaalloilla sittenkin tulevaisuutta. Kari Ruokonen puolestaan on vaalinut visioita ja kertoo television kehityksestä 1930-luvulla.

Janne Strang ei suinkaan ole ollut ulalla, vaan tekee ULA-vastaanottimen mittauksia. Mutta mitä tapahtui 90-luvulla Lahdessa, ja melko pitkillä radioaalloilla. Heikki Tupala aiemminkin on tiennyt kirjoittaa Lahden suuraseman vaiheista.

Loppuiko kaikki siihen? Ei toki, ei lehdessä. Timo Kiiski kertoo 6V6 regeneratiivisesta radiosta, ei mistään degeneroituneesta kuutoskoneesta. Tämä ja paljon muuta, napakkana lukupakettina SRHS:n jäsenille. Tulossa lähiviikkoina, kotiisi kannettuna.

Ystävällisin terveisin,
Ilkka Suni
tiedottaja, SRHS

P.S: Tähdenlennokkaaseen selontekooni liittyi hieman off topic -anekdoottiakin.

Viisaammat väittävät, että tämän viikonvaihteen Perseidien meteoriparvimaksimi on runsain sekä välkkyvin, ihmiskunnan mittaamassa historiassa. Seuraava vastaava lienee odotettavissa 96 vuoden kuluttua. Väljästi tulkiten voinee siis sangen lyhyillä radioaalloilla meteoriheijasteiden kautta viikonloppuna ja lähipäivinä kokea omakohtaista radiohistoriaa, varsinkin kun lauantaiyön visuaalinen piikki jäänee aamukolmen, kuun loisteen sekä auringonnousun jalkoihin.

Sama


EDIT:

No voi rautalapio, otti tiedottaja keihäästä kulmaansa, kuin pitkästä mäestä. Heikki M. oikaisi, jotta Olavi Virta saattaa vilahtaa vasta jatkojutuissa. Sitä ennen ja senkin jälkeen, Heikin artikkeleissa vilahtelee muita ja muitakin suuria sinivalkoisia ääniä ja tekijöitä. Olen utelias, tiedonhaluinen.

Pahoittelut erhe-ennakostani.
« Viimeksi muokattu: 11.08.2017 klo 20:16:31 Kirjoittaja ilkka suni »  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu