Sivunvalintanappi Sivu: [1]  Lähetä aiheTulosta
Kuuma aihe (Enemmän kuin 10 vastausta) Radion hankkiminen ulkomailta, kokemuksia (Luettu 4145 kertaa)
Jukka S.
Full Member
***
PoissaViestejä: 177
Sijainti: Helsinki
Radion hankkiminen ulkomailta, kokemuksia
21.08.2012 klo 11:37:57
Tulosta viesti  
Kahden kuukauden aktiivisen eBay.de-metsästyksen jälkeen ajattelin kertoa lyhyesti kokemuksia viiden putkiradion ja yhden radio/levysoitin/kasettisoitin-yhdistelmän hankinnan perusteella.

Kaupankäynti olisi todennäköisesti sujunut useimpien kanssa englanniksikin mutta itse yritin pärjätä pääasiassa kohteliaisuussyistä parikymmentä vuotta passiivisena uinuneella lukiosaksalla, jonka kirjoittaminen vertyikin kesän mittaan mukavasti. Osa kertoi ymmärtävänsä englantia mutta kirjoittavansa itse mieluummin saksaksi eli niinkin voi toimia.

Maksoin laitteista n. 20-60€ edullisimman ollessa pinnoiltaan hieman rapistunut Graetz Musica 517K ja kalleimman pinnoiltaan hieno ja ainoastaan parin kondensaattorin vaihtoa vailla ollut Saba Bodensee W III. Olin tarkkana huutokaupan loppumetreillä, joskus jopa viime sekunneilla mutten mennyt mukaan nokittamaan mikäli hinta nousi yli etukäteen miettimäni "kipurajan". Kiinnostavat radiot keräsin etukäteen erilliselle "Beobachtunglist"alle, jolloin sähköpostiin tuli viesti pari tuntia ennen kaupankäynnin päättymistä. Oman tarjouksen ylittymisestä tuli luonnollisesti myös välitön ilmoitus.

Myyjät lähettivät paketit joko DLH:n tai Hermes Paket International-palvelun kautta. DHL:n täkäläinen yhteistyökumppani (kuluttajajakelussa?) on Itella, joten ainakin täällä taajamassa Hermes Paket-lähetykset tuotiin mukavammin kotiovelle asiakkaan kanssa puhelimitse etukäteen etukäteen sovittuun aikaan joko päivällä tai alkuillasta kun sen sijaan DHL-lähetykset oli itse haettava jollain kulkupelillä lähipostista mikäli ei halua maksaa kotiinkuljetuksesta vielä lisää.

Hermes Paket-toimitus Saksasta kotiovelle maksoi n. 30€, DHL-paketti lähipostista haettavaksi n. 32€. Kaikkien pakettien paino oli yli kymmenen mutta alle 20kg.

Kaikki laitteet vastasivat eBay-myyjän kuvausta, kaikki paitsi yksi oli pakatty päällisin puolin huolellisesti ja kahta lähetystä lukuunottamatta laitteet saapuivat myös täysin ehjinä perille. Molemmat vauriot johtuivat ilmeisesti samasta syystä; myyjä oli sullonut laatikkoon liikaa  täytteitä ja näin esim. yhden radion asteikkolasi oli haljennut. Harmi, mutta onneksi kolmeen siistiin palaan haljenneena joten sen saa liimattua aika siistiksi. Ainut huonosti pakattu saapui puolestaan ehjänä perille ilmeisesti pelkällä tuurilla. Parhaiten pakattu oli tämä Blaupunkt Palma 2435 - siihen oli älytty laittaa ohuita kaistaleita styroxlevyä esim. palloksi rypistetyn ohuen pahvin sijaan (juuri siten täytetystä oli se lasi hajonnut, vasemmanpuoleisessa kuvassa ko. laatikko taka-alalla ja Palman laatikko edessä...).Molempien vaurioituneiden myyjät tulivat sopuisasti hinnassa vastaan kun kerroin mitä oli tapahtunut ja että pakkauksessä ei ollut ulkoisia ruhjomisen merkkejä. Ekan matkalla kärsineen saavuttua lähetin kaupan synnyttyä myyjille toivomuksen merkitä pakettiin, että sisältö on särkyvää ja kaikki olivat toivomustani noudattaneetkin.

Toivottavsti tämä tarina kiinnosti jotakuta ja ehkäpä siitä on joillekin hyötyäkin. Itse en nyt ihan heti tilaa mitään lisää - nyt on kunnostushommia joksikin aikaa ja kokoelma teemalla "erilaisia monoäänentoistoratkaisuja 1950-luvun puolivälistä" aika kattavasti kasassa.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
ropari12
YaBB Newbies
*
Poissa


SRHS

Viestejä: 36
Re: Radion hankkiminen ulkomailta, kokemuksia
Vastaus #1 - 21.08.2012 klo 17:46:03
Tulosta viesti  
Minä tilasin yhden radion heinäkuussa eBaysta. Myyjä pani sen Hermeksen kautta liikkeelle. Kahden viikon kuluttua Hermeksen seurantanumerolla löytyi tieto, että vastaanottajan osoitetta ei olemassa (asun melkein Helsingin keskustassa) ; tavara palautetaan lähettäjälle. Kolmen viikkon kuluttua lähettäjä sai tavaran takaisin; asteikkolasi ja bakeliittipistotulppa rikki. Nyt yritän kysellä asteikkolasia Saba Mainau F:ään, kun sain sen niin halvalla. Ja myyjä lähettää radion uudelleen, tai palauttaa rahat. Myyjä tosi höveli kaiken aikaa. Positiivisen palautteen toivo ilmeisesti pitää myyjät rehellisinä ja kohteliaina.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
MartinT
Full Member
***
Poissa


SRHS 595

Viestejä: 238
Sijainti: Varkaus
Re: Radion hankkiminen ulkomailta, kokemuksia
Vastaus #2 - 22.08.2012 klo 08:26:17
Tulosta viesti  
Ostin eBayn kautta vuosimallia -52 olevan Eddystone 670  lyhytaaltoradion. Kauppa sujui englantilaisen myyjän kanssa loistavasti, radio oli täysin kunnossa kuten myyjä kertoi. Radio oli pakattu kahteen laatikkoon ja täytettä lootien välissä. Muistaakseni rahtaaja oli DPD ja Matkahuolto toi kotiovelle. Muutenkin ostamisesta ulkomailta eBayn välityksellä on vain hyviä kokemuksia.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
plamminen
God Member
*****
Poissa


SRHS: 610

Viestejä: 1507
Sijainti: Loviisa
Re: Radion hankkiminen ulkomailta, kokemuksia
Vastaus #3 - 22.08.2012 klo 09:14:22
Tulosta viesti  
Hyvin minullakin onnistunut. Pari kertaa olen kysellyt perään että missä tavara viipyy. Varmaan Ebayssakin on omat huijarinsa kuten Huuto.net:issä mutta aika lailla paremmat työkalut Ebay tarjoaa seurantaan ja valvontaan. PayPal on minusta se oikea maksutapa, silloin luottokorttitiedot eivät siirry maksun saajalle.

pentti
  

Pentti Lamminen
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Jukka S.
Full Member
***
PoissaViestejä: 177
Sijainti: Helsinki
Re: Radion hankkiminen ulkomailta, kokemuksia
Vastaus #4 - 22.08.2012 klo 12:09:18
Tulosta viesti  
Lainaus:
PayPal on minusta se oikea maksutapa, silloin luottokorttitiedot eivät siirry maksun saajalle.


PayPal on sikälikin hyvä, että tilauksesta on 45 päivää aikaa odotella tavaraa ja jos sitä ei kuulu, PayPaliin voi tehdä reklamaation, johon myyjän on reagoitava tai PayPal aloittaa maksajan suojaamistoimenpiteet. Kokemusta ei vielä onneksi ole mutta ainakin silloin jos luottokorttimaksu ei ole ehtinyt mennä tililtä se ei sieltä ilmeisestä lähdekään ennen kuin ostajaa tyydyttävä tavara on saapunut.

eBayssakin on joku oma ostajan suojansa, josta en tosin tiedä tuonkaan vertaa - miten lienee huuto.netissä...
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Jukka S.
Full Member
***
PoissaViestejä: 177
Sijainti: Helsinki
Re: Radion hankkiminen ulkomailta, kokemuksia
Vastaus #5 - 22.08.2012 klo 12:15:48
Tulosta viesti  
MartinT kirjoitti 22.08.2012 klo 08:26:17:
Muistaakseni rahtaaja oli DPD ja Matkahuolto toi kotiovelle.


Mainitsemani Saksasta Herkules Paket-palvelun kautta lähetyt paketit tulivat myös nimenomaan saman rahtaajan (vai olisiko se PDP, no joka tapauksessa ilmeisesti sama) tuomana kotiovelle - kulkee siis heidän toimintaalueeltaan eteenkin päin Matkahuollon kautta.

Useimmiten myyjät ottavat pienen paketointipalkkion esim. Herkuleksen tapauksessa toimituskulut ovat olleet useimmiten 35€ niissä mitä olen katsellut tai tilannut. Viitoksen lisää maksaa ihan mielellään ainakin siitä hyvästä että saa tavaran hyvin pakattuna ja ehjänä perille.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
oskari71
Senior Member
****
Poissa


SRHS #960

Viestejä: 432
Sijainti: Vaajakoski
Re: Radion hankkiminen ulkomailta, kokemuksia
Vastaus #6 - 24.05.2021 klo 07:40:49
Tulosta viesti  
Nostanpa vanhan aiheen.

Ostin Saksasta radion.Ongelman nimi on Hermes / Postnord tai kuka pakettia Suomessa kuljettaakaan.Olen kiertänyt kaikki lähiöni mahdolliset noutopaikat etsien lähetystä joka jonkin Saksalaisen Hermes sivuston mukaan pitäisi olla noudettavissa.Tekstiviesti,email tai kirje saapumisilmoitusta en ole saanut.Mikään paikka ei tunnista numeroa ja aikaa on kulunut jo niin paljon että paketti saattaa olla jo matkalla takaisin myyjälle.Kun kyselin nimellä niin vastaus oli että nimellä ei löydy ja että saapumisilmoitus pitää olla kun pakettia hakee.
Se tässä suututtaa eniten että kun Ebayssa kaupat tein maksoin myyjälle extraa että lähettää DHL:llä että paketti tulee varmasti perille.No myyjä löi rahat liiviin ja pisti Hermeksen kyytiin Vihainen kun se on varmasti halvempi.
En tiedä mikä muiden ulkomailta ostajien kokemus on Hermeksestä+ Suomen pään toimijasta mutta minulla ei ole kuin huonoja kokemuksia.Jos paketti lähti jo takaisin , se on minulla jo toinen kerta.
No informoin myyjää asiasta,selvittäköön missä lähettämänsä paketti on.Suututtaa vaan niin pirusti näiden firmojen toiminta...
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Ismo Hautala
Senior Member
****
Poissa


SRHS

Viestejä: 263
Sijainti: Veteli
Re: Radion hankkiminen ulkomailta, kokemuksia
Vastaus #7 - 24.05.2021 klo 09:23:34
Tulosta viesti  
Hei

Minulla kävi sama ilmiö DHL:n kanssa jokin aika sitten. Odottelin saapumisilmoitusta , aikaa oli kulunut lähetyksestä jo niin paljon että paketti oli varmasti jossain toimipisteessä. Onneksi niitä ei meillä ole kovin montaa ja avuliaan postin henkilön avulla (otti puhelun jonnekin) paketti löytyi. Paketti oli jo lähdössä takaisin lähettäjälle. Seuraavana päivänä tuli saapumisilmoitus laatikkoon.
Muistelen että Hermeksen paketti on tullut joskun matkahuollon kautta.
  

Ismo Hautala
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
HarO
God Member
*****
Poissa


SRHS

Viestejä: 841
Re: Radion hankkiminen ulkomailta, kokemuksia
Vastaus #8 - 24.05.2021 klo 09:45:18
Tulosta viesti  
Parisen sataa eBay-kauppaa tullut tehtyä vuosien varrella, suurin osa varmasti Saksasta. Kokemuksia on isoista putkiradioista, levysoittimista jne. Kokemuksena myönteinen, kauppakumppanien rehellisyydessä jne. ei mitään ainakaan negatiivista eroa kotimaisiin verrattuna, palautehistoriaan toki kiinnitän aina tarkkaa huomiota. Tavarain toimitus rajalle asti on ollut sujuvaa ja selvää, siitä eteenpäin ei kai koskaan ole ollut kunnollista (tai mitään) tuntumaa missä ja etenkään kenen käsissä lähetys täällä on menossa. Se puoli asiaa on siinä määrin ikävä, että hankinta on selvästi vähentynyt, mitä nyt varsinkin kirjetason lähetyksiin yhä toisinaan sekaannun.

H.
  

Joka hetki on poikkeus - S. Paronen
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
hifiradio58
Senior Member
****
Paikalla


SRHS

Viestejä: 377
Re: Radion hankkiminen ulkomailta, kokemuksia
Vastaus #9 - 24.05.2021 klo 09:49:24
Tulosta viesti  
Saksan Herpes on tunnetusti välinpitämätön rahtaaja, siihen kun vielä yhdistetään meidän Postnord/Matkahuolto niin koko ajan on sydän kurkussa mitä tapahtuu ja tuleeko mitään pakettia ollenkaan tai on rikki.
Olen muutamassa tapauksessa nimenomaan kieltänyt myyjää käyttämästä Hermestä.
Ebayssä on onneksi hyvä ostajan suoja ja se myös toimii.
Ei se Postikaan ole mikään kukkanen, mutta kotimaan paketeissa ei ole valittamista, tulevat aina seurantanumeron ansiosta perille ja nopeammin kun kirjeet nykyään...
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
oskari71
Senior Member
****
Poissa


SRHS #960

Viestejä: 432
Sijainti: Vaajakoski
Re: Radion hankkiminen ulkomailta, kokemuksia
Vastaus #10 - 24.05.2021 klo 11:04:57
Tulosta viesti  
Tämäkään ei mikään pikkupaketti ole.Radio on saba freiburg 9. Siksi pyysin DHL rahtia yli 31kg painavalle lähetykselle( 45€ ) ja kotiin toimitettuna. No ... myyjä päätti kuljetus firman puolestani toisin.Ihan mielenkiinnolla odotan myyjältä vastausta kyselyyni.
Todella harvoin olen ebayn kautta ostetttujen tuotteiden takia joutunut reklamoimaan mutta kun kauppoja on takana yli 500 niin muutamia epäonnistumisiakin siihen mahtuu.Hyvin on ostajan turva toiminut.
DHL lähetyksen seurantanumero näkyy ja toimii postin sivuilla ja aplikaatiossa kun paketti on saapunut Suomeen.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
oskari71
Senior Member
****
Poissa


SRHS #960

Viestejä: 432
Sijainti: Vaajakoski
Re: Radion hankkiminen ulkomailta, kokemuksia
Vastaus #11 - 25.05.2021 klo 10:38:00
Tulosta viesti  
...ja kyllähän siinä niin kävi että paketti lähti takaisin Saksaan.Radion myyjä on hieman asiasta tuohtunut ja ihmettelee Postnordin toimintaa Suomen päässä.Tässä sitä ihmettelemistä riittääkin.Viikon olivat säilyttäneet pakettia odottamassa noutoa.Sen olin paikka ei selvinnyt missä oli viikon seissyt mutta mitään ilmoitusta siitä ei todellakaan minulle tullut.Paha hakea kun ei tiedä mistä hakee Vihainen.
Kuinka ihmeessä tuollainen paskalaitos voi toimia Suomessa???En ole heidän palveluita kaivannut enää pitkään aikaan mutta minkäs teet jos myyjä ahneuksissaan näin haluaa.Laitoin jo hänelle viestin että jos aikoo lähettää radion uudelleen,purkaa ensin paketin ,tarkastaa tuotteen että se vastaa kuvausta,laittaa siitä minulle kuvat ja lähettää DHL:llä niinkuin alunperin oli puhe.Euroakaan en maksa lisää ,palauttakoon koko summan jos ei tämä käy.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
hifiradio58
Senior Member
****
Paikalla


SRHS

Viestejä: 377
Re: Radion hankkiminen ulkomailta, kokemuksia
Vastaus #12 - 25.05.2021 klo 16:49:10
Tulosta viesti  
oskari71 kirjoitti 25.05.2021 klo 10:38:00:
...ja kyllähän siinä niin kävi että paketti lähti takaisin Saksaan.Radion myyjä on hieman asiasta tuohtunut ja ihmettelee Postnordin toimintaa Suomen päässä.Tässä sitä ihmettelemistä riittääkin.Viikon olivat säilyttäneet pakettia odottamassa noutoa.Sen olin paikka ei selvinnyt missä oli viikon seissyt mutta mitään ilmoitusta siitä ei todellakaan minulle tullut.Paha hakea kun ei tiedä mistä hakee Vihainen.
Kuinka ihmeessä tuollainen paskalaitos voi toimia Suomessa???En ole heidän palveluita kaivannut enää pitkään aikaan mutta minkäs teet jos myyjä ahneuksissaan näin haluaa.Laitoin jo hänelle viestin että jos aikoo lähettää radion uudelleen,purkaa ensin paketin ,tarkastaa tuotteen että se vastaa kuvausta,laittaa siitä minulle kuvat ja lähettää DHL:llä niinkuin alunperin oli puhe.Euroakaan en maksa lisää ,palauttakoon koko summan jos ei tämä käy.


Oikein, tiukkana vaan reklamaatiossa!
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
OH8UBJ
Senior Member
****
PoissaViestejä: 467
Re: Radion hankkiminen ulkomailta, kokemuksia
Vastaus #13 - 25.05.2021 klo 20:13:34
Tulosta viesti  
Ruotsissa on paljon mielenkiintoisia radioita(lähinnä radioamatöörikalustoa) DX-radio- sivustolla myynnissä.
https://www.dx-radio.se/index.php?pageno=2

Ostin ko. sivuston kautta Etelä-Ruotsista mainion Yaesu FT-101ZD- rigin.

Hinta oli kohtuullinen 2000 kruunua, mutta Postnordin kuljetustaksa suolainen 900 kruunua...

Paketti tuli kyllä ihan OK perille.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
OH6LSL
God Member
*****
Poissa


SRHS

Viestejä: 660
Sijainti: Kokkola
Re: Radion hankkiminen ulkomailta, kokemuksia
Vastaus #14 - 26.05.2021 klo 14:54:29
Tulosta viesti  
Toinen mielenkiintoinen myyntipaikka on Tanskassa:
https://ham.brugtgrej.dk/

Olen sieltä muutamat kaupat tehnytkin ja postustuskulut olleet kohtuulliset.

Janne
  

Janne OH6LSL
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
william
Junior Member
**
PoissaViestejä: 81
Sijainti: Lounais-Suomi, Turku
Re: Radion hankkiminen ulkomailta, kokemuksia
Vastaus #15 - 27.05.2021 klo 10:30:38
Tulosta viesti  
Lainaus:
...ja kyllähän siinä niin kävi että paketti lähti takaisin Saksaan.Radion myyjä on hieman asiasta tuohtunut ja ihmettelee Postnordin toimintaa Suomen päässä.Tässä sitä ihmettelemistä riittääkin.Viikon olivat säilyttäneet pakettia odottamassa noutoa.Sen olin paikka ei selvinnyt missä oli viikon seissyt mutta mitään ilmoitusta siitä ei todellakaan minulle tullut.Paha hakea kun ei tiedä mistä hakee Vihainen.
Kuinka ihmeessä tuollainen paskalaitos voi toimia Suomessa???En ole heidän palveluita kaivannut enää pitkään aikaan mutta minkäs teet jos myyjä ahneuksissaan näin haluaa.Laitoin jo hänelle viestin että jos aikoo lähettää radion uudelleen,purkaa ensin paketin ,tarkastaa tuotteen että se vastaa kuvausta,laittaa siitä minulle kuvat ja lähettää DHL:llä niinkuin alunperin oli puhe.Euroakaan en maksa lisää ,palauttakoon koko summan jos ei tämä käy.


Saman olen huomannut minäkin. Itä-Saksassa syntyneet nahkapöksyt ovat niin nuukia, että säästävät myös ostajan rahoja, eivätkä välttämättä suostu käyttämään muutaman euron kalliimpaa DHL:ää pyynnöstäkään.

Minä vältän myyjiä, jotka haluavat käyttää Hermestä, tai DPD:tä. DHL näyttäisi saavan lähetyksen perille varmimmin.

Hermes on siitä ongelmallinen, että ebaylla ja Hermeksellä ongelma vastaanottajan tietojen siirron kanssa. Myyjän puhelinnumero ja tai sähköpostiosoite ei siirry Hermekselle, jos myyjä käyttää automaattista tietojensiirtotoimintoa ostaessaan paketin lähetystä.

Paketti saapunee kyllä Postnordin/matkahuollon noutopisteeseen, mutta saapumisilmoitusta ei saada perille, koska matkahuolto/postnord lähettää ne ilmoitukset vain sähköisesti. Lopputuloksena paketti odottaa hakua viikon ja lähtee sitten takaisin, kun sitä ei noudeta, koska puhelinnumero puuttuu ja sähköpostiosoitteena on no_reply@ebay.de. Osoite on kyllä oikein, mutta kirjeen lähettäminen ei ole mahdollista, kun pitäisi käyttää kilpailevaa yritystä tiedonsiirtoon.

Hermeksen kautta paketin saa perille onnistuneesti, kun ensin pyytää Hermeksen seurantatunnuksen ja soittaa Postnordille ja kysyy mikä on postnordin seurantatunnus kyseiselle lähetykselle, kun hermeksen seurannassa näkyy tieto, että se on siirtynyt Postnordin käsittelyyn / saapunut noutopisteeseen. Olen tästä ongelmasta antanut palautetta Postnordille, mutta heitä ei ilmeisesti kiinnosta korjata ongelmaa. Voi olla, että joudut soittamaan useamman kerran, jos puhelimeen vastaa joku tiukkapipo, joka ei anna tietoa ja vetoaa tietoturvaan, tai siihen, että myyjän pitää korjauttaa tieto Hermekselle. Hermes ei sitä enää muuta ja Postnord on ainoa osapuoli jäljellä, jonka pitäisi tietää, missä se paketti on ja millä numerolla.

DPD:llä ei ole yksikään paketti (4) saapunut perille onnistuneesti.
« Viimeksi muokattu: 27.05.2021 klo 12:22:09 Kirjoittaja william »  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
HarO
God Member
*****
Poissa


SRHS

Viestejä: 841
Re: Radion hankkiminen ulkomailta, kokemuksia
Vastaus #16 - 27.05.2021 klo 10:50:14
Tulosta viesti  
Kiitokset viimeisistä selvennyksistä. Nuokin ilman muuta luovat valoa muutamaan mielenkiintoiseen kohtaamiseen mainittujen firmojen ynnä palvelujen kanssa.

H.
  

Joka hetki on poikkeus - S. Paronen
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
oskari71
Senior Member
****
Poissa


SRHS #960

Viestejä: 432
Sijainti: Vaajakoski
Re: Radion hankkiminen ulkomailta, kokemuksia
Vastaus #17 - 27.05.2021 klo 12:23:43
Tulosta viesti  
Paketin tila on muuttunut toimitetuksi.Hermeksen sivuilta Google kääntäjän avulla sain selville että kun paketti saapuu Saksaan johonkin keskukseen, paketin status muuttuu ja se toimitetaan lähettäjälle muutaman päivän kuluessa.Myyjä ei usko ja väittää että minä olen noutanut paketin Hymiö.No ehkäpä asiaan saadaan selvyys.Kysyin että oliko pakettikortissa printattuna puhelinnumero ja Email osoite,ei vastausta...eli ei tainnut olla.
Myöskään DHL lähetyksiin ei aina tulostu vastaanottajan puhelinnumeroa tai email osoitetta mutta he lähettävät saapumisilmoituksen kirjeenä jos ei ole postin sovellusta puhelimessa.
Vaikka postinkin toiminta on mitä on, se on kuitenkin toiminut minun kohdalla ulkomaan hankinnoissa hyvin.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
hifiradio58
Senior Member
****
Paikalla


SRHS

Viestejä: 377
Re: Radion hankkiminen ulkomailta, kokemuksia
Vastaus #18 - 27.05.2021 klo 16:29:13
Tulosta viesti  
Vielä yksi juttu aiheesta, vaikka Postin sovellus on puhelimessa ja tieto saapuneesta lähetyksestä tulee sekä s-postiin että postisovellukseen niin kirjatuissa kirjelähetyksissä tulee vielä noutolappu kotiin...

Ainakin huomaa saaneensa jonkin lähetyksen.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Maja
God Member
*****
Poissa


SRHS 478

Viestejä: 2939
Sijainti: Lounais-Suomi
Re: Radion hankkiminen ulkomailta, kokemuksia
Vastaus #19 - 27.05.2021 klo 20:06:04
Tulosta viesti  
Nuo saapumisilmoitukset ovat tulleet ihan normaalina tekstiviestinä, joskus tulee sama vielä sähköpostiinkin? Näin siis
ainakin UPS, DHL, DPD ja Postnordin kohdalla. Verkkokaupoissa valitsen aina UPS:n vaikka se onkin hiukan kalliimpi.
DPD:n kohdalla ilmoitus tulee postin toimesta ja siinä on kellonaika jolloin se tuodaan ovelle. Postnordin paketit
joutuu hakemaan paikallisesta postista. Sen sijaan kahden edellä mainitun lähetyksen seuranta on aika värikästä
aika ajoin, paketin pitäisi olla vielä Tanskassa, mutta se onkin yllättäen jo ovella. Tämä korona-aika muuten on
yksi syy pakettien tavanomaista pidempään viivästykseen.

Markku  Pyöritä silmiä
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
pru426
YaBB Newbies
*
PoissaViestejä: 14
Re: Radion hankkiminen ulkomailta, kokemuksia
Vastaus #20 - 28.05.2021 klo 19:29:57
Tulosta viesti  
Tässä on minun kokemuksia aiheesta
En halua viisastella tai olla mikään tämän alan asiantuntija.

Itsellä kuitenkin on satojen ostettujen  pakettien kokemus, sekä viestittelyistä & kysymyksistä  ja hyvin on homma toiminut.
Nykyjään kun ei edes tartte osata mitään "kualalumpuria", koska googlen kiäntäjä tulkkaa.
Se käännättäminen vaatii tosin hieman eestaas  puljaamista esim. englanniksi välillä, että luotu teksti olisi ymmärrettävää.
......ja "parin kaljan" jälkeen ei sitten missään nimessä yhtään mitään kirjoittelua minnekään, vaikka idea kuinka hyvältä  tuntuisi sillä hetkellä !
Sitäkin tuli alkuaikoina harrastettua kokemattomuuttaan ja harmiteltua suuresti omaa pöljyyttään sitten seuraavina päivinä.

Kannattaa olla yhteydessä myyjään ennakolta, mikäli siltä tuntuu, ennen kuin paketti lähtee liikkeelle.
Esim. Ebayssä on siihen varattu viestikenttä myös maksunkin yhteydessä.
Tai laittaa kysymyksiä ennakolta myyjälle, ennen kuin ostaa ja miksei jälkikäteenkin jos on kysyttävää.
Jotkut kokeneet tai pelisilmän omaavat myyjät lähettää kuvan esim. lähetyslapusta
ja palveluhenkisenä laittavat myös varmistusviestin että paketti on nyt esim.  lähikaupassasi

mutta
Jos kuitenkin tuntuu, että käämit alkaa ylikuumeta kun pakettia ei näy. Niin kannattaa juosta vaikka tontti tai kortteli ympäri muutamaan kertaan,
ettei tule avattua sanaista arkkua ja lauottua peruuttamattomia tyhmyyksiä, joita sitten katuu jälestäpäin.
Välillähän se tietenkin  hermostuttaa, kun paketti on kuukauden tulossa ja
alkaa funtsimaan, että onko paketti hukassa tai menossa takasin.

Jostain syystä  yleiset  tracking -firmat tunnistavat seurantanumeroita, vaikka itse kuriirifirman sivulla sitä ei löydy. Mikä lienee se syy?

Joku paketti on ollut joskus  harmillisesti  reikäinenkin, rahtaajien  kaltoinkohtelun seurauksena.
Voihan sitä pyytää myyjää pakkaamaan tuotteen erityisellä huolella, mikäli on herkkää kamaa
esim kertomalla aiemmista rikkoontuneista paketeista.
Kyllä ne myyjät ymmärtää kun osaa esittää asiansa kohteliaasti rakentavassa hengessä.

Tämä parjattu Hermes ja sen sopimuskumppani Matkahuolto kuljettaa lähikauppaan,
jos et ole kotona... ainakin meilläpäin.
Se sopimuslähiputiikki kun ei aina muista ilmoitella, että paketti on ollut niiden nurkassa jo viikon
Käypi vaan  kyselemässä, jos tuntuu siltä, että pakettia pukkaa

Esim. PostNordin kuljettaman paketin voi kätevästi pysäyttää lähijakeluterminaaliin, jos itse on matkoilla.
Itse hokasin senkin digipalvelun  vasta vähän aikaa sitten....hehkulamppumiehiä kun olen!
ihan ystävällinen ja kätevä palvelu on ollut, kun sen hoksaa ja osaa hyödyntää.
Sama palvelu lienee muillakin kuriireilla eri muodoissa
Käypi sitten vaikka itse hakemassa sieltä, kun palaa kotikonnuille tai sopii puhelimella jakeluterminaalin kanssa uuden toimitusajan.

Että ei kannata ihan ensimmäisenä nyrkit pystyssä reklamoida myyjälle jonniin joutavista tai vinettää/ vinkua turhista lillukanvarsista, koska silloin helposti menee maine.
Kun luo hyvät suhteet, saattaa myyjät tarjota  ja vinkata myös sellasia herkkuja ja kananhampaita, mitä et saa sitten tasan mistään.
Tästäkin  on minulla hyvin vankkaa positiivista kokemusta vuosien varrelta aina viimepäiviin saakka.

pekka
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
oskari71
Senior Member
****
Poissa


SRHS #960

Viestejä: 432
Sijainti: Vaajakoski
Re: Radion hankkiminen ulkomailta, kokemuksia
Vastaus #21 - 29.05.2021 klo 18:11:55
Tulosta viesti  
Ilman muuta käytöstavat kunniaan vaikka kuinka suututtaa.Se joka huutaa häviää pelin.
Yleensä ongelmatapauksissa myyjä on ollut avulias mutta tämä ei.Ei ole kuulemma tehnyt mitään väärin.Ei sinäänsä olekkaan mutta hänen valitsema kuljetusyhtiö Hermes /  Postnord tässä kuseksii.Aukaisin keissin ebayhyn ja myyjä pyytää sulkemaan sen kun tavara on hänen mielestään minulle toimitettu.Todellisuudessa se on palautunut jonnekin keskukseen josta se palautuu lähettäjälle.Tulee jo mieleen että myyjä koittaa vedättää radion ja rahat.Postnord ei vastaa viesteihin,soittamalla sain selville että paketti on palautettu lähettäjälle puutteellisten tietojen vuoksi, eli email ja puh.numeroa ei ollut.Ja he eivät todellakaan laita kirjettä Vihainen.No ... koitan vielä neuvotella myyjän kanssa mutta yhteistyö
ongelman ratkaisemiseksi ei näytä onnistuvan ja edessä on varmaankin ebayn väliin pyytämiinen.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
oskari71
Senior Member
****
Poissa


SRHS #960

Viestejä: 432
Sijainti: Vaajakoski
Re: Radion hankkiminen ulkomailta, kokemuksia
Vastaus #22 - 03.06.2021 klo 11:54:59
Tulosta viesti  
No niin...tämä asia sai päätöksen.Ebay palautti minulle maksamani summat.
Soitin vielä eilen ennen viimeistä yhteydenottoa myyjään Matkahuolto / Postnord palvelunumeroon ja asiakaspalvelija totesi että näitä vastaavia juttuja on todella paljon.Myyjä ei viestinsä mukaan ollut saanut pakettiaan takaisin.Oli kuulemma soittanut Hermesiin ja hekään ei tienneet missä paketti on.Sieltä oli kuulemma sanottu että kun en ole hakenut ajoissa pakettia,se on toimitettu minulle Virnistys..Eli palvelu paranisi jos laiminlyön noutoni?
Pitäisiköhän jonkun toimijan muuttaa toimintatapojaan asiakastyytyväisyyden eteen vaikkakin se taitaa olla tänäpäivänä vanhanaikaista?Pyysin erittäin ystävällistä  asiakaspalvelijaa raportoimaan asiasta eteenpäin...ei ehkä mene mutta pyydetty on.

Riski on tietysti ostaa millä tahansa kyydillä mutta Hermeksellä ei siis kannata tilata tavaraa jos ei ole valmiina ottamaan koppia siitä täällä päässä.Jos kuitenkin Hermeksellä kyydin ottaa kannattaa varmistaa että myyjä kyytiä tilatessaan lisää emailin ja puh.numeron jotta ne myös tallentuvat automaattiseen järjestelmään ja saattaisi saada täälläpäässä noutoilmoituksen ja koordinaatit mistä paketti on noudettava.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Ismo Hautala
Senior Member
****
Poissa


SRHS

Viestejä: 263
Sijainti: Veteli
Re: Radion hankkiminen ulkomailta, kokemuksia
Vastaus #23 - 03.06.2021 klo 14:41:45
Tulosta viesti  
Minulle tulee noita lähetyksiä Saksasta lähes viikoittain. DHL toimii pääsääntöisesti hyvin. Nyt myyjä joka halusi käyttää Hermeksen palveluja , tiedotti että Hermes ei enää toimita Suomeen? Lähetti sitten DHL:n kautta.
  

Ismo Hautala
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
william
Junior Member
**
PoissaViestejä: 81
Sijainti: Lounais-Suomi, Turku
Re: Radion hankkiminen ulkomailta, kokemuksia
Vastaus #24 - 03.06.2021 klo 17:46:47
Tulosta viesti  
Tämähän on hyvä uutinen, jos Ismon saama tieto pitää paikkansa.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: [1] 
Lähetä aiheTulosta