Normaali aihe Varaosat (Luettu 3448 kertaa)
1hilavitkutin
Senior Member
****
Poissa


SRSH

Viestejä: 269
Sijainti: Petäjävesi
Varaosat
20.01.2010 klo 15:08:04
Tulosta viesti  
Joskus tulee vastaan varsin kinkkinen juttu, kun ei löydy jotain osaa ja joutuu sitten itse sen rustaamaan, mikäli se on mahdollista.
Mutta kun aikansa miettii, niin jotain aina keksii pelastukseksi ja niin minäkin tulin tarvinneeksi Philipsiin asteikkomekanismiin uuden vaijerin katkenneen tilalle:
Se kytkee ulan päälle eri yliheitin kakulla, joka on sivussa varsinaisesta yliheittimestä.
Alkuperäinen vaijeri on liian ohut, kestääkseen jatkuvaa ula kytkimen painelua ja saattaa olla vielä ruostunutkin poikki.
Tämä korjautuu sillä, kun menette kalastustarvikkeita myyvään liikkeeseen ja otatte katkenneen vaijerin malliksi, tai tarkan mitan siitä. Sieltä löytyy perukevaijereita eri mittaisina ja vieläpä muovipäälysteisinä.
Viimeiksi laitoin Fenno F 265 V radioon kyseisen vaijerin ja sitä ennen pariin Philipsiin, joissa on vastaava koneisto. Mitta on 21 sm, silmukan pohjasta toiseen.

Jos mekanismissa olevat kaksi pienempää metallipyörää sutii suurempaa pyörää vasten ja siten asteikko ei liiku, niin hartsi auttaa ja jos ette sitä löydä, käy mehiläisvaha tai jonkin juuston vahakuori samaan tarpeeseen, niillä kun hankaa pyörien pintaa, saa aikaan tarpeellisen kitkapinnan. Tietysti on huolehdittava siitä, että liikkuvat osat ovat puhtaat pikeytymistä ja öljytyt, jouset ok, jne.
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
1hilavitkutin
Senior Member
****
Poissa


SRSH

Viestejä: 269
Sijainti: Petäjävesi
Re: Varaosat
Vastaus #1 - 20.01.2010 klo 15:18:22
Tulosta viesti  
Vaijeri
  

Yliheitin_vaijeri__FENNO_tai__PHILIPS__002.jpg (Liite poistettu | 0 latausta )
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Timo Haveri
God Member
*****
PoissaViestejä: 2902
Sijainti: Parkano
Re: Varaosat
Vastaus #2 - 20.01.2010 klo 20:11:05
Tulosta viesti  
Joskus täytyy tosiaan alkaa luovaksi kun jollekin osalle täytyy löytää korvaaja. Itsekin olen saman vetovaijerin vaihtanut johonkin Philipsiin. Käytin valmista muovipinnoitettua ohutta vaijeria jota myydään rullissa esim. askartelutarvikekaupoissa. Ongelmana oli muistaakseni löytää jotain korviketta niiteille joilla vaijerin päihin oli tehty lenkit. Tuo peruke on kyllä hyvä idea ja sen luulisi kestävän katkeamatta radion loppuiän.

Timo
  
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu
 
JaniA
Ex-jäsen


Re: Varaosat
Vastaus #3 - 23.01.2010 klo 22:36:30
Tulosta viesti  
Tuossa lennokin 2-56 pull-pull vaijerissa on 4,5m puolen millin muovipäällystettyä vaijeria. Pakkauksen mukana taitaa tulla myös metalliset holkin pätkät joilla vaijeriin saa "niitattua" esim lenkin.

http://www.hobbypeople.com/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=34_35_40&...

4-40 pull pull kaapelissa onkin sitten 0.8mm kaapeli. Nämä tiedot Dubron sivuilta.
Myös muita vaijereita löytyy lennokkikaupoista.

Tuossa toinen "lelukauppa" Silmänisku
http://www.sabe.fi/hobby/
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu