Normaali aihe Eka putkiradio (Luettu 5153 kertaa)
Riviera2641
Ex-jäsen


Eka putkiradio
27.11.2008 klo 17:26:38
Tulosta viesti  
Hei! On tullut hankittua ensimmäinen putkiradio ja nyt kysyisin asiantuntijoilta, mitä tiedätte radiosta Blaupunkt Riviera malli 2641. Kiinnostaa historia ja miten yleinen peli on ollut. Netistä ei ole kovin paljoa tietoa löytynyt.
Radio pelaa muuten ihan hyvin mutta parin tunnin kuuntelun jälkeen alkaa taajuus häipyä. Kanava palaa takaisin tai on käynyt niinkin että en ole löytänut kanavia takaisin. Tämä on tapahtunut ULA alueella, kun ei ole tullut testattua radion "MV tai KVI" taajuutta samalla tavalla. Onko nämä ns. lyhytaalto kanavia? Putkia ei ole vaihdettu, sisukset on vain putsattu pölystä. Eli mistä voisi vaiva johtua?

Tiedoista kiitollinen!
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
telefunken
Full Member
***
Poissa


SRSH

Viestejä: 149
Re: Eka putkiradio
Vastaus #1 - 28.11.2008 klo 19:13:57
Tulosta viesti  
Hieno radio! Hyvää jatkoa mielenkiintoiselle harrastukselle!
  

1959-6020Blaupunkt.gif ( 131 KB | 0 latausta )
1959-6020Blaupunkt.gif
Sivun alkuun
 
IP kirjattu
 
Riviera2641
Ex-jäsen


Re: Eka putkiradio
Vastaus #2 - 28.11.2008 klo 20:23:00
Tulosta viesti  
Kiitos tiedoista telefunkenille! Tänään kävin parissa musiikkiliikkeessä kysymässä putkia kuultuani joskus putkivahvistimiin löytyvän osia, josko kävisivät Rivieraan. Löytyi todellinen putkiasiantuntija, joka korjailee soittimia ja vahvistimia, niin hän osasi heti kertoa mikä putki on mitäkin tarkoitusta varten. Olin nimittäin listannut kaikki putket ja ajattelin vaihtaa kerralla kaikki. Tämä kaveri kuitenkin neuvoi vaihtamaan taajuusvirittimen putken ja lisäksi sattui löytymään yksi putki hyllystä, joka käy radioaaltojen muuntamiseen audioksi. Anteeksi jos termit ei ihan vielä ole kohdallaan. Tuntui kuitenkin mahtavalta, kuin olisi metsästyksen jälkeen saanut hyvän saaliin, kun sain putket matkaani. Nyt tiedän ainakin Kuopiosta kaverin, jonka kautta saan putket tilattua. Toivotaan, että kanavavirittimen "häipyminen" lakkaa uuden putken myötä. Mukavaa adventin aikaa radiomiehille ja naisille. Odotamme jo kovasti joulun aikaa, jolloin pääsemme nauttimaan vanhassa hirsituvassa kauniista joululauluista "oikeanlaisen" radion kautta. Kliseinen
  
Sivun alkuun
 
IP kirjattu