Normaali aihe Kysytyimmät osat SRHS:n tarvikepalvelussa (Luettu 2377 kertaa)
Esa Salldén
God Member
*****
Poissa


SRHS

Viestejä: 516
Sijainti: Petäjävesi
Kysytyimmät osat SRHS:n tarvikepalvelussa
06.01.2008 klo 20:04:24
Tulosta viesti  
SRHS:n tarvikevälityksestä kysytyimpiä ovat tietysti E-sarjan perusputket, joista EM80, ECC82 ja ECC83 sekä EL84 loppuvat yleensä viikon kuluessa siitä kun niitä jostain satutaan saamaan. Ei, niitä ei ole yhtään alkavallakaan viikolla.

Lähetinputket ovat kysyttyjä, mutta niiden myymisessä on se vaikeus, että kaikki haluaisivat uuden sovitetun parin, kun taas seuralle on lahjoitettu vain käytettyjä sopimattomia pareja. Mm. 6146-putkia on eri versioina vino pino, kaikki luultavasti aika loppuun huudettuja.

P-sarjan putket ovat alkaneet tulla lisääntyvän kysynnän kohteiksi viime vuonna, aiemmin haluttiin vain tehokkaimpia pääteputkia mutta nyt vahvistimia on alettu rakentaa alusta alkaen P-sarjalla.

Rautapuolelta kysytyin taitaa olla veivi-Ericssonin irtoluuri. Perinteisesti lapset ovat saaneet luurin helpoiten irti puhelimesta ja kiikuttaneet sen sitten saavuttamattomiin. Näitä ei ole museolle siunaantunut, koska SRHS:lle ja museolle lahjoitettu puhelinosa on ollut järjestään sodanjälkeistä komponenttia.

Aikaa vievintä on löytää pyydettyjä keloja, vastuksia ja kondensaattoreita, joita ei ole listattuna vanhassa myyntiluettelossa. Listatut kyllä löytyvät nopeasti. Olen oppinut ymmärtämään, miksi tuotantokuluiltaan pennin hintainen vastus voi maksaa euron komponenttiliikkeessä, hinta ei koostu itse tuotteesta vaan siitä, että sen löytää hyllystä.

Suurin osa kysynnästä on kuitenkin tyypillisesti kaikkea maan ja antennin väliltä, siksi niiden löytäminen ja toimittaminen on usein varsinkin tilaajan näkökulmasta tuskastuttavan hidasta.

Yksi merkittävä ryhmä on tietysti neuvot, joita kysytään jatkuvalla syötöllä. Toivottavasti tälle foorumille löytävät pikapuoliin neuvojen tarvitsijat, kirjallisesti ja kuvan kanssa asioista saadaan varmasti paremmin ja oikeammin tolkkua.
  

Radio- ja puhelinmuseo on auki ti- pe 10-17, la 10-15.
Sivun alkuun
WWW  
IP kirjattu